Suriye'deki olaylar -İdlib'e bağlı Kille kasabasına düzenlenen saldırıda yaralanan 15 Suriyeli, Türkiye'yegetirildi

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kille kasabasına düzenlenen saldırıda yaralanan 15 Suriyeli, Türkiye'ye getirildi.

Suriye'nin İdlib kentine bağlı Kille kasabasına düzenlenen saldırıda yaralanan 15 Suriyeli, Türkiye'ye getirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sabah erken saatlerden itibaren İdlib kentine bağlı Kille kasabasına yönelik Suriye askerleri tarafından saldırıda bulunuldu.

Ağır silahlarla düzenlendiği öğrenilen saldırıda yaralanan, aralarında çocukların da bulunduğu 15 Suriyeli, yakınlarının yardımıyla Türkiye-Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kavalcık ve Bükülmez köylerine getirildi.

Reklam
Reklam

Burada, Türk askerleri tarafından karşılanan yaralılar, sınır bölgesine giden ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralılardan sağlık durumu ciddiyetini koruyan 7'sinin, Antakya Devlet Hastanesi'ne, 8 yaralının ise Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Yaralılarla Türkiye'ye giriş yapan bazı Suriyeliler, Kille kasabasının sabah saatlerinden itibaren yoğun top atışına maruz kaldığını belirterek, askerlerin top atışının ardından uzun namlulu silahlarla rastgele çevreye ateş açtığını öne sürdü.

Saldırıda, çok sayıda kişinin yaralandığını, birçok kişinin de yaşamını yitirdiğini iddia eden Suriyeliler, "Yaralılarımızı askerlerin elinden kurtararak araçlara bindirdik ve tedavi için Türkiye'ye getirdik. Askerler, acımasızca halkı katlediyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: