Suriyedeki olaylar 'St Pierre Bayramı' kutlamalarına katılımı etkileyecek

Hristiyanlığın tüm dünyaya yayıldığı kent olarak bilinen Hatay'da, 29 Haziran tarihinde Hıristiyanlar hac ibadetlerini yerine...

Hristiyanlığın tüm dünyaya yayıldığı kent olarak bilinen Hatay'da, 29 Haziran tarihinde Hıristiyanlar hac ibadetlerini yerine getirmek için buluşacak.
Bu yıl Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı ayinler 28 Haziran akşamı Antakya Ortodoks Kilisesi'nde ve Antakya Katolik Kilisesi'nde yapılacak. Hristiyan aleminin metropolitleri 29 Haziran günü Suriye'deki geniş katılımlı toplantı nedeniyle 28 Haziran akşamı gerçekleştirecekleri ayinin ardından Hatay'dan karayolu ile Suriye'ye gidecek.
Kudüs'ten sonra, Hristiyanların ikinci hac merkezlerinden olan Hatay'daki St. Pierre Kilisesi'nde bu yıl ayin düzenlenmeyecek. Çünkü geçen yıldan bu yana restore çalışması başlatılan kilisede çalışmalar tamamlanabilmiş değil. Dünyanın çeşitli merkezlerinden Hatay'a gelecek olan Hristiyanlar, Antakya ve İskenderun'daki kiliselerde hac ibadetlerini yerine getirecek. Bu yılki 'St Pierre Bayramı' ayinini Halep ve İskenderun Rum Ortodoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ve Şili Metropoliti Sercio Abdı yönetecek.

Reklam
Reklam

SURİYE'DE YAŞANAN OLAYLAR HRİSTİYANLARIN HATAY'A GELİŞİNİ ETKİLEYECEK
Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, her yıl 29 Haziran'da, Hristiyanlar tarafından kutlanan St. Pierre Bayramı'nın bu yıl 28 Haziran akşamı kutlanacağını ve Hatay'a dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan Hristiyanların hac görevlerini yerine getireceklerini söyledi.
Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan ötürü bu yıl Suriye'den büyük bir katılım beklemediklerini aktaran Hurigil, "Hudut açık, ancak Suriye'de var olan ortamdan kaynaklı çok fazla bir katılım beklemiyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz