Suriye'deki olaylar turizmi vurdu

Suriye’de son aylar da yaşanan olaylar bölge turizmini vurdu. 50 bin kişi otel rezervasyonlarını iptal etti.

Suriye’de meydana gelen olayların ardından Türkiye ve Suriye arası bozulunca, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler önemli ölçüde azaldı. Suriye’de 3 tane oteli bulunan Türkiye’nin tek Uluslararası otel zinciri Dedeman’ın da hem Türkiye’de hem de Suriye’deki otellerin doluluk oranlarının ciddi şekilde etkilendi.

Dedeman Şanlıurfa Genel Müdürü Aydın Duran, Suriye’lilerin Şanlıurfa’da zaten konaklamadığını fakat olayların başlamasıyla başta Gaziantep, Mersin, Hatay ve Kapadokya bölgesindeki otel rezervasyonlarında ciddi düşüşler olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Aydın Duran, olaylar başlamadan önce başta Suriye olmak üzere Ürdün ve Lübnan’dan Türkiye’ye çok turist geldiğini ifade ederek “Mersin gecede 50 bin konaklama alıyordu. Gaziantep, Hatay ve Kapadokya bölgesi ise gecede 10 bin konaklama alıyordu. Son günlerde bu şehirler ciddi oranda etkilendi. Tabi Türkiye’ye sadece Suriye’den gelmiyorlardı. Suriye üzerinden Ürdün ve Lübnan’dan gelenler oldukça fazlaydı. Beyrut Gaziantep arası 4 saat, Amman Gaziantep arası 5 saat sürüyor. Günü birlik gelenler olduğu kadar hafta sonunu Türkiye’de geçiren çoktu. Şimdi bu rezervasyonların hepsi iptal edildi.” diye konuştu.

Suriye’deki otellerde de düşüş olduğunu belirten Genel Müdür Duran, “1 yıl önce doluluk oranı %90 olan Şam, Halep ve Palmyra otellerimizde şu an doluluk oranı %20’yi bile bulmuyor. Sadece Türkiye’den değil Arap ülkelerinden veya Avrupa’dan da Suriye’ye artık turist gitmiyor. Olaylar daha çok Dar’a, İdlip kentlerinde fakat bu şehirlere kilometrelerce uzaklıkta olan Şam, Halep, Palmyra kentlerindeki otellerimiz şu an boş.” dedi.

Reklam
Reklam

Suriye’den Şanlıurfa’ya daha çok günü birlik ziyaretlerin gerçekleştiğini aktaran Aydın Duran “Şanlıurfa’daki konaklama oranını fazla etkilemedi. Suriye’den bize %2 oranında bir konaklama geliyordu. Şimdi o oran artık gelmiyor.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz