Suriye'deki Olaylar-Ülkelerindeki Olaylarda Yaralan 2 SuriyeliTarsus'ta Tedavi Altına Alındı

Suriye'deki olaylarda yaralandıktan sonra Türkiye'ye getirilen 2 Suriyeli, Tarsus ilçesinde tedavi altına alındı.

Suriye'deki olaylarda yaralandıktan sonra Türkiye'ye getirilen 2 Suriyeli, Tarsus ilçesinde tedavi altına alındı.

Ülkelerindeki olaylarda silahla yaralandıktan sonra Türkiye'ye getirilen 3 yaşındaki Haniyen Zivani ile Abdullah İsa (57) kaldırıldıkları Reyhanlı Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Tarsus'a sevk edildi.

Hatay'da yapılan müdahaleyle sol ayağı kesilen 3 yaşındaki kız çocuğu Haniyen Zivani ile karın bölgesinden yaralanan ve ameliyat edilen Abdullah İsa, Medical Park Tarsus Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Ali Kutta Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yaşındaki Haniyen Zivani'nin sol ayağından ateşle silahla yaralanması sonucu 7 gün önce Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirterek, "Burada 2 defa ameliyat olmuş. 3 gün önce de sol ayağını kesmişler. Ameliyat alanında çok ciddi enfeksiyonlar var. Kontrol edilemediği için bize sevk edilmiş. Yarın ufak bir operasyon yapıp, oradaki ölü dokuları temizleyeceğiz. Sonra da antibiyotik tedavisine başlayacağız" diye konuştu.

Hastane başhekimi İbrahim Halil Karakan da, Abdullah İsa'nın 20 gün önce ateşli silah yaralanması sonucu Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde karın bölgesinden ameliyat edildiğini, tedavinin takip edilmesi amacıyla hastanın kendilerine gönderildiğini kaydetti.

Ayağı kesilen 3 yaşındaki Haniyen Zivani'nin amcası Eymen Zivani ise, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, Suriye'deki olayların çok kötü olduğunu ve uçaksavarlarla ateş edildiğini, yeğeninin de bu saldırıda yaralandığını anlatarak, "Diğer 3 kardeşi de yaralandı. Suriye'de Esed güçleri insanları uçaklarla bombalıyor. Savunmasız insanları vuruyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ahmet Can Erdoğan/Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: