Suriye'deki Savaştan Kaçtı, Amonyak Tankı Kapağının Altında Kaldı

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerden Fatih Açıkel'in (22), Ürdün'deki işini Suriye'deki iç savaş

Eti Bakır Samsun İşletmesi'nde amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerden Fatih Açıkel'in (22), Ürdün'deki işini Suriye'deki iç savaş nedeniyle bırakıp Türkiye'ye dönerek 6 ay önce işletmede çalışmaya başladığı öğrenildi.

22 Kasım'da Samsun'da meydana gelen ve 6 işçinin ölümü, 13 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan iş kazasında hayatını kaybedenlerden kaynak işçisi Fatih Açıkel'in Suriye'deki savaş nedeniyle çalıştığı Ürdün'e rahat gidememesinden dolayı bu işinden ayrılarak Türkiye'ye döndüğü ve 6 aydır işletmede çalıştığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıkel'in annesi Hanife Çakır (44), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu dünyaya geldikten 3 ay sonra gözlerinde rahatsızlık yaşadığını, ardından eşiyle ayrıldıklarını söyledi.

Eşinden boşandıktan sonra çocuğuyla babasının evine döndüğünü anlatan Çakır, tamamen görme engelli olduktan sonra çocuğuyla anne ve babasının ilgilendiğini ifade etti.

Fatih'in çalışkan bir çocuk olduğunu dile getiren anne Çakır, "Görme engelli olmama rağmen oya, dantel yaparak 65 metrekarelik evimi satın aldım. Almanya'ya bile masa örtüleri örüp gönderdim. Çocuğumu bu şartlarda bugünlere getirmiştim" dedi.

-"'Suriye'de savaş var diye geri geldi"-

Kaynakçılık yapan oğlunun işinde tecrübeli olduğunu, daha önce Ürdün'de çalıştığını anlatan anne Çakır, şöyle devam etti:

"Ürdün'e gidişte Suriye'den geçen oğlum, 'Suriye'de savaş var' diye geri geldi. 'Kazancımız az olsun yanımızda kal' dedim. 6 ay önce buradaki işe girdi. Maaşını aldığında getirip bana verirdi, ben de harcamalar için gelinime verirdim. Anne oğul birbirimize çok bağlıydık. İşten gelince boynuma sarılır, 'anne nasılsın' derdi. Suudi Arabistan'a gidecekti. Orada hem çalışıp hem hac vazifesini yerine getirecekti. Ama ben bir tane evladım var diye göndermek istemedim. Şimdi ben de gelinim de torunum da yetim kaldık."

Reklam
Reklam

-"Oğlumun babası gibi olmasını istemiyorum"-

Açıkel'in eşi Aysun Açıkel (22) ise bütün beklentisinin bundan sonra oğlu Mehmet Alperen için olacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Oğlumun babası gibi olmasını istemiyorum. O babasız kaldı. Babası gibi ağır işlerde çalışmasını istemiyorum. Okuyup iyi bir yaşamı olmasını istiyorum. Eşim o işe girdiğinden beri pazar günleri bile çalışıyordu. İş yerinde mesai yapmaya başladı. Bir gün bile bizimle kalamıyordu. Benim çocuğum bronşit hastası. Bundan sonra ne istiyorsam 2 yaşındaki oğlum için."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: