Suriye'deki yangın söndürüldü

HATAY (İHA) - Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, Suriye'nin Lazkiye kenti Rasel Basit nahiyesi Karaduran dağının güney eteklerindeki orman yangınının saat 09.45 itibariyle kontrol altına alındığı söyledi.

Yangın nedeniyle gece Suriye'ye giderek incelemelerde bulunan Vali Sarı Hatay'a döndü. Sarı, dün saat 10.00 sularında Karaduran dağının güney eteklerinde çıkan ve 4 kilometrekarelik alanda etkili olan yangının söndürülmesi amacıyla Hatay Valiliği'nce ilk olarak Yayladağı, Samandağ ve Antakya Belediyesi itfaiye araçları ile 4 arazözün yangın bölgesine gönderildiğini, daha sonra da 3 yangın söndürme uçağı ile 2 helikopterin bölgeye ulaştırıldığını kaydetti. Yangının saat 09.45 itibariyle kontrol altına alındığını söyleyen Sarı, soğutma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Yangında; 600 dekarlık kızılçam ormanının yandığını, 25 köyün boşaltıldığını, 1 köyün de yandığını kaydeden Sarı, 1 kişinin de öldüğünü duyduğunu ancak bunun yetkililer tarafından doğrulanmadğını söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Sarı, yangının yapılan ortak çalışma sonucu kontrol altına alınmasının iki ülkenin sergilediği işbirliğinin güzel bir dayanışma örneği olduğunu sözlerine ekledi.