Suriye’den Dumanlar Yükseliyor

Suriye’nin Laskiye kentine bağlı Murtlu kasabası sınırları içerisindeki ormanlık alanda yaklaşık bir haftadır devam eden...

Suriye’nin Laskiye kentine bağlı Murtlu kasabası sınırları içerisindeki ormanlık alanda yaklaşık bir haftadır devam eden orman yangını her geçen gün Türkiye sınırına daha da yaklaşıyor.

Bir hafta önce Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Yayladağı Sınır Kapısının karşısında bulunan Suriye’nin Laskiye kentindeki Kessap Sınır kapısında, Beşar Esad’a bağlı Suriye askerleri ile muhalifler arasında çatışma çıkmış, çatışma sonrası ormanlık alanlarda yangın başlamıştı. Ormanlık alanlarda müdahale imkanı olmayan yangının, Türkiye sınırına 1 kilometre uzaklıkta olduğu ve rüzgarın da etkisiyle Türkiye’ye ait ormanlık alanlara doğru yaklaştığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Bu arada, üzerini dumanların kapladığı Yayladağı ilçe merkezine ve köylerine kül yağıyor. Yayladağı ilçesindeki Orman İşletme ve itfaiye ekipleri, yangının Türkiye sınırlarına sıçrama ihtimali üzerine hazır bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: