Suriye'den Gelen Arap Kıyafetlerine Rağbet Kalmadı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Gümrük sınır kapısının kapanmasının ardından, ilçeye başka sınır kapılarından getirilen Suriye...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Gümrük sınır kapısının kapanmasının ardından, ilçeye başka sınır kapılarından getirilen Suriye Arap kıyafetlerine rağbet kalmadı.

Satış yapamamaktan şikayetçi olan esnaf, Akçakale sınır kapısı kapanınca Arap kıyafetlerine rağbet kalmadığı belirterek, gümrük kapısının açılarak eski günlere kavuşmasını beklediklerini dile getirdiler.

Yıllardır Suriye'den getirdiği Arap kıyafetlerini satarak geçimini sağladığını belirten esnaftan Salih Aldeniz adlı vatandaş, satışların durma noktasına geldiğini belirtti. Aldeniz "Akçakale sınır kapısı açık iken işlerimiz çok iyiydi. Sınır kapısının kapanması ile birlikte satışlarımız bıçak gibi kesildi. Şimdi başka kapılardan Arap kıyafeti getiriyoruz. Ancak köylüler ve bu kıyafeti giyen bayanlar, sınır kapısı kapandı diye, artık bu kumaşlar Akçakale'ye gelmiyor diyerek yanımıza da uğramıyorlar. Hal böyle olunca da getirdiğimiz Arap kıyafeti elimizde kalıyor. Esnaf olarak çok sıkıntı içindeyiz, çok mağdur durumdayız. O kadar sermaye bağladık ancak satış yapamıyoruz. Akçakale sınır kapısının bir an evvel açılmasını bekliyoruz. Kapı açık olunca köylü şehre iniyor bizler de satış yapabiliyoruz. Şimdi ne giden var ne gelen var. Ne olacak bu esnafın hali. Büyüklerimiz sesimizi duysun" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: