Suriye’den Kaçan Pilotla İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaretinde Yunanistan’ın petrol arama çalışmaları, patriotlar ve...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaretinde Yunanistan’ın petrol arama çalışmaları, patriotlar ve Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geldiği iddia edilen pilotlar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Davutoğlu, Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geldiği iddia edilen pilot hakkında şunları söyledi: “Bu tür iddialarla ilgili çok sayıda haber yayınlanıyor. Kamuoyumuz bu konularda bu tür çıkan haberlere doğrudan bizden çıkan haberler olmadıkça dikkat edilmesin. Çok haber çıkar. Böyle durumlarda dışişleri bakanlığımız ve genelkurmay başkanlığımız açıklamaları yapar. Olduğu zaman bilgilendiririz.”

Reklam
Reklam

Yunanistan’ın petrol arama çalışmaları ve kıta sahanlığı sorununun çıkmasıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Kesinlikle takip ediyoruz. Yunan basınına yansımadan önce de zaten bu konuda Yunanistan ile aramızda istişare kanalları mevcut. Değerli dostum Dimitri ile son görüşmelerimizde bu konuları konuştuk. Bizim tek taraflı adımlardan böylesine kritik dönemlerde kaçınılması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Çünkü Türkiye ile Yunanistan arasında belli istikrarlı görüşmeler var, olumlu bir atmosfer var ilişkilerimizde. Önümüzdeki mart ayı başında da yüksek konseyiyle ilgili tarih tespitinde büyük ölçüde mesafe alındı, onu gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla bugünlerde Türkiye Yunanistan ilişkileri bu ivmeyi kazanmışken atılacak adımları istişare içinde birlikte atmamız önem taşır. Tabi herkes kendi ulusal pozisyonunu biliyor. Karşılıklı tezlerimizi biliyoruz. Böyle bir durumda Türkiye mukabil adımları atar ama buna ihtiyaç hissedilmeyeceğini ümit ediyorum. Diğer kanallarla zaten Yunanistan ile aramızda işleyen bir mekanizma var.”

Reklam
Reklam

Bakan Davutoğlu, patriotların taşınma masrafıyla ilgili Almanya ile anlaşmazlık konusunda da şu ifadeleri kullandı: ”Bunlar NATO içinde ve ikili olarak da zaten bu ülkelerle NATO sistemi içinde istişarelerle yürütülüyor. Bu konularda spekülatif haberlerden kaçınmak lazım.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: