Suriye’den Kaçışlar Sürüyor

Suriye'den kaçan çok sayıda kişi, Türkiye’ye sığındı.Özellikle Halep kentinde yaşanan şiddetli çatışma ortamından kaçan yüzlerce...

Suriye'den kaçan çok sayıda kişi, Türkiye’ye sığındı.

Özellikle Halep kentinde yaşanan şiddetli çatışma ortamından kaçan yüzlerce Suriyeli, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ve Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez, Kavalcık, Kuşaklı ve Ulupınar köylerinden sınırı aşarak Türkiye’ye sığındı. Son 4 gün içinde Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırından Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısı 4 bini aştı. Bükülmez köyü sınırına ulaşan Suriyeliler buradan jandarma kontrolü altında işlemleri yapılarak alınırken, diğer taraftan ise yaşanan çatışmalar sonrası yaralanarak Türkiye’ye gelen ve burada hayatını kaybeden muhalif askerler ile vatandaşların cenazeleri de aynı sınırdan toprağa verilmek üzere yakınları tarafından köylerine götürülüyor.

Reklam
Reklam

Suriye’de 17 ayı aşkındır süren çatışmalar sonrası Türkiye’ye 80 bin 971 Suriye vatandaşı giriş yaparken, bunların 30 bin 744’ü ülkelerine geri döndü. Dün itibari ile resmi rakamlara göre, Hatay’da 10 bin 662, Gaziantep’te 7 bin 879, Kilis’te 12 bin 30 ve Şanlıurfa’da 19 bin 195 olmak üzere toplam 49 bin 766 Suriye vatandaşı kurulan kamplarda yaşarken, 44’ü refakatçi, 417’si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 461 kişi hastanede bulunuyor. Hastanedekilerle birlikte Türkiye’de toplam 50 bin 227 Suriye vatandaşı var.

Diğer yandan, Hatay’daki çadır kentlerde oluşturulan 35 derslikte, okul çağındaki 420’si kız, 385’i erkek olmak üzere toplam 805, Kilis’teki 64 derslikte 2 bin 690, Gaziantep’te 4 kreş ve 4 çadır derslikte 416 ve Şanlıurfa’da 12 derslikte 600 olmak üzere toplam 4 bin 511 Suriyeli çocuk ve gence okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi veriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: