Suriye’den Terme'ye Gelen Mültecilere Türkçe Eğitimi

Terme Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kursuna katılanlara sertifikaları verildi. Okuma yazma kursuna,...

Terme Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen okuma yazma kursuna katılanlara sertifikaları verildi. Okuma yazma kursuna, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Terme'ye yerleşen Suriyeli vatandaşlar da katıldı. Türkçe okuma ve yazma öğrenen Suriye vatandaşlarına sertifikalarını Terme Kaymakamı Fahri Meral verdi.

Terme Özel İdare Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen halk eğitim yıl sonu etkinliğine Terme Kaymakamı Fahri Meral, Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, Terme Halk Eğitim Müdürü Semahat Kurt, Ünye Halk Eğitim Müdürü Mahmut Karabulut, kurum müdürleri, öğreticiler, çok sayıda vatandaş ve kursiyer katıldı.

Reklam
Reklam

İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda konuşan Terme Halk Eğitim Müdürü Semahat Kurt, “Kurslarımızı halkın, kursiyerlerin, çalışma hayatının istekleri doğrultusunda açmaktayız. Aynı zamanda işletmeler, sivil toplum örgütleri ile birlikte protokol yaparak kurslar düzenleyerek halka hizmet sunmaktayız. 2012-2013 öğretim yılında çok sayıda kurs açarak kursiyerlerimizin istekleri doğrultusunda hizmet vermeye çalıştık. Bunun yanında, bizim için ayrı bir değeri olan okuma yazma kursumuza Suriye'den gelerek ilçemizde kalan Suriye vatandaşlarına Türkçe okuma ve yazma öğretmenin ayrı bir mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Kurt, ayrıca, diğer kursiyerleri de azim ve gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Suriye vatandaşı olan Lina Kadkav ise öğrendiği Türkçesiyle konuklara, “Ben Suriye’den geldim. Samsun’un Terme’ye bağlı Ortasöğütlü köyünde oturuyorum. Ailemle yaşadığım köyde bize çok iyi davranıyorlar. Bugün çok sevinçliyim, Türkçe okuma yazma öğrendim. Bize Türkçe okuma yazma öğreten Hacer öğretmenime ve Halk Eğitim Merkezi idarecilerine çok teşekkür ediyorum. Bana ve arkadaşlarıma hep yardımcı oldular. Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum.” dedi. Lina, sertifikasını Terme Kaymakamı Fahri Meral'den aldı. Salondaki konuklar tarafından da büyük alkış alan Lina, herkese tekrar teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Diğer kursiyerlere de sertifikaları verilirken, Terme Halk Eğitim Merkezi'nde bir yılın el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Açılan serginin gezilmesinden sonra program yapılan ikramla son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz