Suriye’den Türkiye’ye Mülteci Akını Sürüyor

Çadırkentlerde yer kalmaması nedeniyle sınırda bekletilen Suriyelilerden 875’i Adana’ya gönderildi. Son 3 günden beri Suriye’den...

Çadırkentlerde yer kalmaması nedeniyle sınırda bekletilen Suriyelilerden 875’i Adana’ya gönderildi. Son 3 günden beri Suriye’den Türkiye’ye mülteci akını sürerken, mültecilerin yerleştirildiği çadırkentlerde yer kalmadığı için Suriye’den gelen mülteciler Kilis’teki yatılı pansiyon ve okullara yerleştirildi. Çevre illerdeki pansiyon ve yatılı okulların dolması üzerine bu kez de 875 kişi Adana’ya gönderildi. Suriye’den Türkiye’ye geçmek için 2 bine yakın Suriyeli mülteci bulunduğu, peyderpey Türkiye’ye alındığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Suriyeli mülteciler, 3 gündür sınırda beklediklerini belirterek, “sınırda perişan olduk. Beşşar Esad’ın zulmünden kaçıyoruz. Çok şükür Türkiye’ye geldik. Çadır kentler dolu olduğu için bizlere yatılı okullara yerleştirecekler” diye konuştu.

Minibüs şoförleri, 12 saattir sınırda beklediklerini belirterek, “Suriyeli mülteciler gibi bizde beklemekten mağdur olduk. Sınırda iki bine yakın Suriyeli Türkiye’ye geçmek için bekliyor” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: