Suriye'den Türkiye'ye müthiş suçlama

Suriye pazartesi gecesi Türkiye sınırından ülkeye "silahlı teröristlerin" geçiş yapmaya çalıştıklarını iddia etti.

Devlete ait haber ajansı SANA, "Pazartesi gecesi İdlib şehrindeki Ain Bayda bölgesinin Türkiye sınırından silahlı 35 teröristin suriye'ye giriş yapmaya çalışırken sınır güvenlik güçleri tarafından durdurulduklarını" duyurdu.

Haberde, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı ve sınırdan geçmek isteyenlerin bir kısmının yaralandığı belirtildi. sınırdan geçme çabası başarısızlıkla sonuçlanınca "teröristlerin" Türkiye'ye geri döndükleri öne sürüldü.

Reuters haber ajansı da Türkiye'den yönetilen Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'den Suriye'ye asker ve silah kaçırdığına inanıldığını yazdı.

Reklam
Reklam

Diğer yandan Suriye'de rejim karşıtı isyanın merkzlerinden biri haline gelen Humus'ta pazartesi akşamı bir şehir meydanına 34 cesedin bırakıldığı belirtildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcisi, şehirde yaşayan görgü tanıklarına dayandırdığı açıklamasında Pazartesi gecesi Humus'da rejim karşıtı olarak bilinen Al-Zahra mahallesi meydanına 34 kişinin cesedinin atıldığını söyledi. Humuslu aktivist Muhammed Salih, pazartesi sabahı Esad'a bağlı milis birlikleri Şabiba'nın şehirde bir çok kaçırma gerçekleştirdiğini, cesetlerin bu kişilere ait olabileceğini belirtti.

Bazı aktivistler ise şehirde pazar günü de bir dizi kaçırma olayının gerçekleştiğini ve pazartesi günü hastanelere 32 ceset taşındığını anlattılar. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da dün İsviçre’nin Cenevre kentinde Suriyeli muhaliflerle görüşeceği bildirildi. Clinton’ın daha önce de Temmuz ayında ABD’nin başkenti Washington’da Suriyeli muhaliflerle görüşmüştü.

Diğer yandan dün "şartların kabul edilmesi" karşılığında Arap Birliği'nin gözlemci göndermesini kabul edeceklerini söyleyen Esad yönetiminin taleplerinin Arap Birliği tarafından reddedildiği iddia edildi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: