Suriyeli 177 kişi ülkesine döndü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye gelen 177 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının 30-31 Temmuz tarihlerinde kendi istekleriyle ülkelerine döndüğünü bildirdi. Bu tarihler arasında 12 kişi ise Türkiye'ye giriş yaptı.
AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar ülkemize gelen Suriye vatandaşı 16 bin 106; bugüne kadar geri dönüş yapan Suriyeli sayısının ise 8 bin 369 olduğu belirtildi. Bugün itibariyle Türkiye'deki Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısı 7 bin 737'ye düştü. 18'i refakatçi, 32'si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 50 kişi de hastanede bulunuyor.
Suriye'den Türkiye'ye yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak AFAD koordinasyonunda çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler veriliyor. Çadır kentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz