Suriyeli 2 bin 300 çocuk çadırkentlerde eğitim alıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'daki çadırkentlerde oluşturulan 68 sınıf ve 128...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay'daki çadırkentlerde oluşturulan 68 sınıf ve 128 şubede okul çağındaki bin 70'i kız, bin 294'ü erkek olmak üzere toplam 2 bin 364 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edildiğini bildirdi.
Başkanlık, Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği bugüne kadar toplam 17 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderdi.
Yapılan açıklamaya göre, sınırın hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük olarak kumanya dağıtımı yapılıyor. 9–10 Ekim 2011 tarihlerinde 19 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı kendi istekleri ile ülkelerine döndü; 22 kişi ise Türkiye'ye giriş yaptı.
Bugüne kadar Türkiye'ye 18 bin 979 Suriyeli gelirken; bunların 11 bin 413'ü geri döndü. Bugün itibariyle Türkiye'de Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşı sayısının 7 bin 566 olduğunun belirtildiği açıklamada, "12'si refakatçi, 31’i hasta ve yaralı olmak üzere toplam 43 kişi hastanede bulunmaktadır. Suriye Arap Cumhuriyeti’nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilmektedir. Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz