Suriyeli Ailelere "motivasyon" Eğitimi

GAZİANTEP (AA) - Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin velilerine yönelik eğitimde motivasyon konulu seminer düzenlendi.

GAZİANTEP - Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin velilerine yönelik eğitimde motivasyon konulu seminer düzenlendi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarına (GAMEK) bağlı merkezde gerçekleştirilen seminer, Abdulhalim Hanun tarafından verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Hanun, savaşın izlerinin, çocukların derslerini ve sosyal yaşamlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Ailelerin, eğitim sürecinde okulla işbirliği yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Hanun, "Eğitime ara verilmesi okuldan soğumalara neden olacaktır. Bu da gelecekte telafisi zor sorunları beraberinde getirebilir. Dolayısıyla okulu ve dersleri sevme konusunda velilere büyük sorumluluk düşmektedir. Ayrıca çocukların okula teşvik edecek çalışmalara ağırlık verilmeli" değerlendirmesinde bulundu. Merkez müdürü Orhan Büyükaslan da seminerle savaşın öğrenciler ve aileler üzerindeki etkilerini en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Seminere, merkezde eğitim gören Suriyeli çocukların aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: