Suriyeli Çobanın Evlat Özlemi

ŞANLIURFA (A.A) - Halil Fidan - Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çoban, tedavi görüp çocuk sahibi olmak istiyor.

ŞANLIURFA (A.A) - Halil Fidan - Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çoban, tedavi görüp çocuk sahibi olmak istiyor.

Halep'te yıllarca tarım ve hayvancılıkla uğraşan Mahmud Ahmed el-Ali, ülkesindeki olaylar nedeniyle geçen ay kaçıp Şanlıurfa'ya geldi. Yakınlarının yardımıyla Karaca köyüne yerleşen ve çobanlık yapmaya başlayan Ali, çocuk özlemine Türkiye'de son vermeyi ümit ediyor.

Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde çatışmalardan önce en büyük ticaret merkezi konumundaki Halep'te yaşadığını ancak bu kentte hayatın artık durma noktasına geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Gıda ve içme suyu ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını aktaran Ali, "Oradaki olaylardan sonra çok zor durumda kaldık. Eşimi ve ailemi alarak Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçip Nizip'e geldim. Oradan da tanıdıklarım aracılığıyla Şanlıurfa'ya gelerek çobanlığa başladım. Buradaki insanlar bize çok iyi davranıyor" dedi.

-"Babalık duygusunu tatmak..."-

Ülkesinde daha önce iki evlilik yapmasına rağmen çocuğu olmadığını anlatan Ali, çocuk özlemi yaşadığını belirtti.

Türkiye'de tıbbın çok ilerlediğini ve bu tür sorunların artık tedaviyle çözülebildiğini öğrendiğini belirten Suriyeli çoban, şunları kaydetti:

"İkinci eşimle Türkiye'ye geldim. Çocuklarımın olmasını çok istiyorum. Bunun için de Türkiye'de çalışıp para biriktireceğim. İnşallah burada kazanacağım parayla hayalimi gerçekleştireceğim. Bu hayatta Allah'tan en büyük iki dileğim, babalık duygusunu tatmak ve ülkemizde yaşanan karışıklıkların sona ermesi. Bir an önce önce oraya dönerek hayatıma kaldığım yerden devam etmek istiyorum."

Mahmud Ahmed el-Ali, anne ve babasını yaşlı oldukları için Türkiye'ye getiremediğini ve onlardan bir süreden beri haber alamadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Ali, "Anne ve babam yaşlı oldukları için buraya gelmek istemedi. Oradaki telefon hatları da çalışmadığı için görüşemiyoruz. Her gece rüyama giriyorlar. Onları çok özlüyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: