Suriyeli Çocuklar 23 Nisan Kutlamalarına Katılacak

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde bulunan konaklama tesisinde kalan Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde bulunan konaklama tesisinde kalan Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere İzmir’e gitti.

Kutlamalara katılacak 4 kız, 4 erkek Suriyeli çocuk, konaklama tesisinden aileleri ve konaklama tesisi yöneticileri tarafından uğurlandı. Ailelerinin ellerini öperek veda eden çocuklar, kutlamalara katılacaklarından dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi.

Konaklama Tesisi Merkez Yöneticisi Yardımcısı Murat Sak, "Bilindiği gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına hediye etmiş olduğu en büyük ve en güzel bayramlardan bir tanesi. Bu vesile ile çocuklarımız inşallah ülkelerinde ve dünyada savaşın değil, barışın, kardeşliğin ve dostluğun hakim olduğunu, olması gerektiğini kavrayacaklar. İleriki yaşamlarında da barış, dostluk ve kardeşlik ortamını geliştirmek için çaba gösterecekler. İnşallah bunların hepsi büyük adam olacak, ülkelerinde de dünyada da barışı ve kardeşliği sağlayacaklardır." dedi.

Reklam
Reklam

Sak, "Valimiz Celalettin Cerrah ve Afet Acil Durum Yönetim Başkanlığının talimatıyla Osmaniye Konaklama Tesislerimizde kalan Tümken misafirlerimizden 4 erkek, 4 kız olmak üzere toplam 8 tanesini 10 gün boyunca İzmir’de kutlanacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere yolcu ediyoruz. Bize bu imkanı sağlayan ve çocuklarımızın farklı ortamda diğer kardeşleri ile buluşmasını temin eden yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Çünkü çocuklarımız hayatlarında ilk defa uçağa binecekler. Zaten savaşın oluşturmuş olduğu birçok olumsuzluklarla beraber yaşadılar. Uzun süredir de kampta çadır ortamında kalıyorlar. Bu imkan çocuklarımız için çok büyük bir fırsat olacak. Diğer ülkelerden gelen ve Türk çocuklarıyla kaynaşacaklar. Onlarla güzel etkinlikler gerçekleştirecekler. Hayatlarında anlatacakları güzel bir anı olacak onlar için." diye konuştu.

Konaklama tesisinden minibüsle Gaziantep'e giden çocuklar, buradan uçakla İzmir'e doğru yola çıkacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: