Surıyeli Çocuklar İzmir'de Bayram Sevinci Yaşadı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteci sekiz çocuk, 23 Nisan Ulusal...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteci sekiz çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İzmir’e giderek, bayram sevinci orada yaşamalarından dolayı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ettiler.

15 Nisan tarihinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılmak için İzmir'e gönderilen 8 Suriyeli mülteci çocuk, Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ne döndü. Çocuklarını karşılayan anne ve babalar çocuklarına sarılarak sevinçlerine ortak oldular.

Reklam
Reklam

Çocukları bayram dönüşü çadır kentte karşılayan Kaymakamı Eyüp Fırat, Suriyeli çocukların da en az bizim çocuklar kadar bayram sevincine ihtiyaçları olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

”Süleyman Şah Çadır Kenti'mizde 30 bin Suriyeli misafirimizi ağırlıyoruz. Burada iki kültür arasında kültürel etkileşim sıkı bir şekilde gerçekleşiyor. Malumunuz 23 Nisanda çadır kentte bir etkinlik düzenledik ve akabinde bir sergi açılışı yaptık ve 10 çocuğumuzu İzmir’e gönderdik. Orda 23 Nisan coşkusunu bizim çocuklarla yaşadı. Bunlarda bizim çocuklarımız. Biz istiyoruz ki, ülkelerinde barış gerçekleşip döndüklerinde bizimle ilgili hafızalarında silinmeyecek güzel düşenceler kalsın. Var olan kardeşlik bağlarımız daha da perçinleşmiş olsun. Bu çocukların mutluluğu bizim çalışmalara yetiyor” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılan sekiz Suriyeli çocuk, İzmir'de bayram sevinci yaşadıklarını dile getirerek Başbakan Erdoğan’a teşekkür ettiler.Suriyeli çocuklar, ”Biz Başbakan Erdoğan’a çok çok teşekkür ederiz. Bizleri çocuk bayramı etkinliklerine katılmamızı sağladı. Bizlere Türkiye’nin kapılarını açtı ve bizlere yardımcı oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

Diğer bir Suriyeli çocuk ise ”Bizler Suriyeli çocuklar olarak çocuk bayramını kutladık, ancak Beşar bizlerin bayram sevinci yaşamamıza musade etmedi. Bizler Başbakan Erdoğan’a teşekkür ederiz. Erdoğan güzel insan” diye konuştu.

Suriyeli baba Abu Seleme ise, ”Ben şahsım ve Suriyeli çocuklar adına Tür Hükümetine ve Türk halkına teşekkür ederim. Ve Sayın Recep Tayip Erdoğan’a çocuklarımıza bayram sevinci yaşattı. Bizim çocuklarımız bayram sevinci yaşayamadı. İlk kez çocuklar yürekten bayram sevinci yaşadılar. Teşekkürler Türkiye” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: