Suriyeli Çocuklar Oyun Parkı Ile Sevinecek

Suriye’deki saldırılardan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerin çocukları Kimse Yok Mu Derneği tarafından kurulacak oyun alanı...

Suriye’deki saldırılardan kaçarak Türkiye’ye sığınan ailelerin çocukları Kimse Yok Mu Derneği tarafından kurulacak oyun alanı ile avunacak. Savaşın çocuklar üzerindeki psikolojik etkisini biraz da olsa azaltmak isteyen dernek, Suriye’nin Kilis sınırındaki bin 650 çocuğun yüzünü güldürecek.

Kimse Yok Mu Derneği, Suriye’deki saldırılardan kaçarak anneleri ile Türkiye’ye sığınan çocukları unutmadı. Suriye'nin Kilis sınırına yaptığı ziyarette Suriyeli yetkililerle görüşerek, bölgedeki ihtiyaçların tespiti yapan Kimse Yok Mu Genel Başkanı Ünal Öztürk, çatışmalarda sağ kalmayı başararak, Türkiye’ye sığınan mülteci çocukların psikolojilerinin alt üst olduğunu dile getirdi. Savaşın çocuklar üzerindeki psikolojik etkisini biraz da olsa azaltmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Öztürk, bu kapsamda en kısa sürede bölgeye bir çocuk oyun alanı kuracaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Öztürk, 6 bin kişinin yaşadığı ve her geçen gün sayının arttığı bölgede günlük sıcak yemek çıkarılması, poliklinik hizmeti verilmesi ile seyyar tuvalet ve banyoların kurulması için çalışma başlattıklarına dikkat çekti. Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı da ziyaret eden Öztürk; Kilis'te yaşayan çok sayıda sığınmacı aileye yönelik olarak da gıda, temizlik malzemesi ve giyim gibi temel yardım malzemelerinin dağıtılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Kimse Yok Mu Derneği, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Suriyeli sığınmacılara da yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Bölgeye ziyarette bulunan Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi Müdürü Fevzi Çakmak ise, Ramazan Bayramı’ndan bu yana 12 bin 500 kişiye gıda, temizlik malzemesi, çocuk bezi, çocuk maması ve giysi dağıtıldığını dile getirerek, ‘Önümüzde zorlu bir kış var. Kış döneminde de bölgeye yardımlarımız devam edecek. Yardımlarımızı çeşitlendirerek; soba, battaniye, kışlık kıyafet gibi malzemeleri bölgeye ulaştıracağız’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: