Suriyeli Çocuklar Palyaçolarla Eğlendi

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde bulunan konaklama tesisinde kalan Suriyeli çocukları için Okyanus Animasyon Gurubu tarafından eğlence...

Osmaniye’nin Cevdetiye beldesinde bulunan konaklama tesisinde kalan Suriyeli çocukları için Okyanus Animasyon Gurubu tarafından eğlence düzenlendi.

Konaklama Merkezi Müdürü Murat Sak, tesiste kalan bin 300 çocuğun zihinlerinden Suriye'de tanık olduğu şiddet sahnelerini silmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Onlara sosyal ve psikolojik destek sağladıklarını aktaran Sak, “Çocuklarımız kampta oluşturulan sınıflarda eğitim görüyor. Valiliğimizin izni ile Okyanus Animasyon Gurubu tarafından bir animasyon gösterisi yapılacak. Umarım güzel vakit geçirirler. Çocukların moral ve motivasyonu önemli. Ülkelerindeki olayların etkisinden kurtulmaları için verilen sosyal ve psikolojik destek devam edecek.” dedi.

Reklam
Reklam

Suriyeli çocuklara ders veren anasınıfı öğretmeni Sultan Çardak ise onları eğlendiren her etkinliğin faydalı olduğunu ve savaşın kötü etkilerini unutturduğunu kaydetti.

Animasyon gurubunda palyaço Esra Güngören ise çocukların ilgisinden hayli memnun olduklarını belirtti. Güngören, “Çocuklarla bir arada olmak çok güzel bir duygu. Savaştan çıkmış çocukların psikolojilerini düzeltmek için bir şeyler yapmak bizleri mutlu etti.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: