Suriyeli Çocuklar Tiyatroda Buluştu

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli öğrenciler, ilk kez gittikleri tiyatroda keyifli dakikalar geçirdi.Gaziantep...

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan Suriyeli öğrenciler, ilk kez gittikleri tiyatroda keyifli dakikalar geçirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gaziantep Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatrolar Festivali’ne konuk Suriyeli öğrenciler, bomba, savaş ve göz yaşından uzak bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'na (GAMEK) bağlı Suriye Bilgi Merkezi’nde eğitim hayatlarını devam ettiren 670 ilköğretim öğrencisinden 270 tanesi, Onat Kutlar Sahnesi'nde ‘Dostum Şifo’ isimli tiyatroyu izledi. Bir çocuk ve sokak köpeğinin inanılmaz dostluk hikayesinin anlatıldığı tiyatroda, Suriyeli öğrenciler kahkaha ve sevinç içinde keyifli vakitler geçirdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kültürleri, dilleri ve dinleri farklı olmasına rağmen insanları bir araya getiren tiyatronun ortak duyguları kapsadığını vurguladı. Tiyatronun, insanların yaşam biçimlerini anlatan bir sanat dalı olduğunu ifade eden Başkan Güzelbey, “İnsanlar arasında anlayış, iletişim, paylaşım duygularını ve becerilerini geliştiren, düşünmeye yönlendiren, vizyon kazandıran, eğitim boyutu olan bir sanat dalıdır.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: