Suriyeli Çocuklara "yeni Yıl" Hediyesi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, konteyner kentte çocuklara "yeni yıl" hediyesi verdi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, konteyner kentte çocuklara "yeni yıl" hediyesi verdi.

Konteyner kentte barınan Suriyelilerle bir araya gelen Tapsız, ana okulunu gezerek, çocuklara oyuncak dağıttı. Çocuklarla ilgilenen Tapsız, onlarla birlikte şarkı söyledi.

Tapsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012'nin geride kaldığını belirterek, "2013'e yeni ümitlerle, yeni beklentilerle giriyoruz. Yeni yıla Suriyeli misafirlerimizle beraber girmek istedik" dedi.

Yaklaşık 4 bin 200 öğrencinin konteyner kentte eğitim gördüğünü hatırlatan Tapsız, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Şehir merkezinde de 2 bine yakın Suriyeli öğrencimiz var. Bunlar bizim çocuklarımız. Burada hem Türkçe hem Arapça eğitim veriliyor. Çocuklarımız Türkçe şarkıları da çok güzel söylüyorlar. Bugün hem Valilik olarak hem de yardım kuruluşlarının ulaştırdığı yardımları Suriyeli kardeşlerimize dağıtıyoruz. Onları sevindirmek, yüzlerindeki gülümsemeyi görmek, bir nebze de olsa acılarını unutturmayı sağlamak bizleri sevindiriyor."

Bugüne kadar Suriyelilere her türlü insani yardımı yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini ifade eden Tapsız, yeni yılda Suriye'deki yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesini ve orada barış ve huzur ortamının sağlanmasını temenni etti.

Yeni yıla umutla gireceklerini belirten Tapsız, "Umarım bu kardeşlerimiz yeni yılda inşallah çocuklarıyla beraber tekrar evlerine yuvalarına geri dönerler. Biz o zaman daha mutlu olacağız. Onları orada ziyaret etmek bizi daha fazla mutlu edecek" diye konuştu.

-Ülkelerine bir an önce dönmek istiyorlar-

Konteyner kentte yaşayan Suriyeli Muhammed Dendeş de yeni yıla umutlu gireceklerini ifade ederek, en kısa sürede Esed'in gitmesini ve ülkelerine bir an önce dönmek istediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Aliye Berbut da 6 çocuğundan ikisinin hala Suriye'de yaşadığını belirtti.

Yeni yıla girerken ülkelerindeki olayların bitmesini dileyen Berbut, "Bir çocuğum Suriye'de Esed'e karşı savaşıyor. Ümit ederim ki; olaylar bir an önce biter. Artık, ülkemize dönmek istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bize kucak açtı. Türk hükümetinden Allah razı olsun" dedi.

İlkokul öğrencisi 12 yaşındaki Aye İbrahim ise bir an önce ülkelerine ve okullarına geri dönmeyi umut ettiklerini söyledi.

Konteyner kentte kalmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden İbrahim, "Burada mutluyuz. Ama ülkemize dönebilirsek daha çok sevineceğiz" diye konuştu.

Muhabir: Kemal Karagöz / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: