Suriyeli Çocukları Evlat Edinmek Istiyorlar

Nermin UÇTU / MANİSA, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Suriyeli çocukları evlat edinmek için kendilerine başvuran

Nermin UÇTU / MANİSA, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Suriyeli çocukları evlat edinmek için kendilerine başvuran Manisalı'ların sayısında artış olduğunu açıkladı. Daha önceden böyle bir isteğin olmadığını kaydeden Konan şöyle dedi:
"Suriyeli mülteci Aylan Kürdi'nin karaya vuran o fotoğrafından insanlarımız çok etkilendi. 'Biz o çocuklara yardımcı olmak istiyoruz. Suriyeli çocuklardan evlat edinmek istiyoruz' diye bize başvuruda bulundular. Ancak şuanda yurtta ya da yuvada kalan Suriyeli çocuğumuz yok. Bunun için o isteklerine karşılık veremedik."
Dilendirilen Suriyeli çocuklarla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Konan, müdürlük olarak 6 çocuğu koruma altına aldıklarını, ancak daha sonra ailelerinin çocukları geri aldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: