Suriyeli "dev Adam"a Özel Kıyafet

Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan 20 yaşında ve 2 metre 20 santimetre boyundaki Suriyeli Cuma

Ülkesindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'deki konaklama tesisinde kalan 20 yaşında ve 2 metre 20 santimetre boyundaki Suriyeli Cuma Türkmen'e Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'ın talimatıyla özel kıyafet dikildi.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesinde yaşarken, ülkede çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Türkmen'in, fiziği nedeniyle üzerine uygun kıyafet bulmakta sıkıntı yaşaması üzerine, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz devreye girdi. Dalmaz'ın talimatıyla kentteki bir terziye Türkmen için özel kıyafet diktirildi.

Reklam
Reklam

Suriye'nin en uzun boylu insanı olduğu belirtilen ve "dev adam" olarak tanınan Cuma Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce ülkesinde yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığındıklarını, 1 ay kadar Şanlıurfa'da kaldıktan sonra Osmaniye'ye geldiğini anlattı.

Şam ve Humus'ta basketbol oynadığını, 2 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle basketbolu bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Türkmen, 7 çocuklu ailenin tek oğlu olduğunu, akrabalarının içinde kendisi gibi uzun kimsenin bulunmadığını söyledi.

Beş yaşından bu yana uzamasını durdurabilmek için 3 kez Şam'da bir kez de İstanbul'da düzensiz hormon gelişimi nedeniyle ameliyat olduğunu belirten Türkmen, "Uzamamın durması için bir ilaç kullanmam gerekiyordu. Bir kutu ilaç 2 bin liraydı, bu sebeple kullanamadım. Şimdi ise devletimiz beni Adana'da tedavi ettirdi. İlacımı karşıladı, uzamam çok şükür durdu" dedi.

-"Hiç ayakkabım olmadı"-

Suriye'de kıyafetlerini özel olarak diktirdiğini, bugüne kadar terlik dışında ayağına bir şey giyemediğini bildiren Türkmen, Türkiye'ye apar topar geldikleri için kıyafetlerini de getiremediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Dalmaz'ın kampı ziyaretinde bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğunu dile getiren Türkmen, "Sayın Valimize apar topar geldiğimiz için kıyafetimin bulunmadığını, büyüklüğü nedeniyle hiç ayakkabım olmadığını ve hastalığım nedeniyle kullandığım ilaçlarımı buzdolabına koymam gerektiğini, fakat çadırımızda böyle bir imkan olmadığını söyledim. O da not alarak yardımcı olacağını söyledi. Kıyafetlerim geldi, hepsi üzerime göre dikilmiş" şeklinde konuştu.

Uzun boyu nedeniyle günlük hayatta çok zorlandığını vurgulayan Türkmen, şöyle devam etti:

"Burada herkes beni tanıyor ve çok seviyor. Ben de onlarla bir arada bulunmaktan dolayı mutluyum. Ama yemekhaneler gibi toplu mekanlarda, yemek ve televizyon izlemek için uygun tabure ve koltuk bulmakta güçlük çekiyorum. Kendime ait televizyonum olmasını çok isterim. Çünkü, NBA Ligini ve basketbolu çok seviyorum. Sporun bütün alanlarına ilgiliyim. Sağ olsun kıyafet sorunumu yetkililer çözdü. İnşallah ayakkabım da olacak."

Babası Ramazan Türkmen'in Suriye'de muhalifler tarafında yer aldığını, ülkesindeki olayların bir an önce bitmesini arzu ettiğini belirten Cuma Türkmen, "Ailemiz, vatandaşlarımız savaş nedeniyle perişan oldu. Annem ve kardeşlerim burada. Babam ise ülkemizde savaşıyor. Ne zaman Suriye'ye döneceğimizi bilmiyoruz. Türkiye sağ olsun bize her türlü yardımı yapıyor. İnşallah bir an önce yurdumuza döner ve barış içerisinde yaşarız" dedi.

Reklam
Reklam

Osmaniye Konaklama Tesisi Sorumlu Müdürü Murat Sak da, Türkmen'in fiziki yapısıyla dikkatleri üzerine çektiğini ve normal insanlar gibi ihtiyaçlarının karşılanmasında sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

Türkmen'in yaşadığı ayakkabı sıkıntısını gidermek için Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta ayakkabı aradıklarını, ancak uygun ayakkabı bulamadıklarını dile getiren Sak, "Cuma'yı alıp Kahramanmaraş'a gideceğim. Orada ayağının kalıbını çıkarıp ona göre ayakkabı yaptırmayı planlıyorum" diye konuştu.

Cuma Türkmen ile özel olarak ilgilendiklerini bildiren Sak, sıkıntılarını çözmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz