Suriyeli Elewi, Türkiye'de Şifa Buldu

MERSİN (AA) - Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Ahmed Elewi, ana atardamarındaki rahatsızlıktan Türk doktorların tedavisiyle kurtuldu.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Ahmed Elewi, ana atardamarındaki rahatsızlıktan Türk doktorların tedavisiyle kurtuldu. Suriye'deki olaylar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Elewi, karnından kasığına kadar olan bölgedeki şiddetli ağrıların tedavisi nedeniyle üç ay önce Lübnan'a gitti. Lübnan'da çeşitli sağlık merkezlerinde muayene olan ve ana atardamarlarda baloncuk teşhisi konulan Elewi, buradaki tedavi girişimlerinden olumlu sonuç alamayınca doktorların önerisiyle Türkiye'ye geldi. Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede tedaviye alınan Elewi'nin damarlarındaki baloncuk için Prof. Dr. Altan Yıldız ve ekibi tarafından ameliyatsız müdahalede bulunuldu. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Yıldız, Suriyeli Elewi'nin nadir görülen ve genellikle tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçları olan hastalığının tedavisinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti. Sağlığına kavuşan ve taburcu edilen 20 çocuk sahibi Elewi, "Çok şükür artık iyiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: