Suriyeli Evin, Ilaç Yardımı Kesilince Zor Durumda Kaldı

-  SURİYE'deki iç savaşta bombayla yaralandıktan sonra Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Evin Hacı İbrahim, 66 ameliyat geçirmesine karşın henüz sağlığına kavuşamadı. Babası Rezzan Hacı

- SURİYE'deki iç savaşta bombayla yaralandıktan sonra Türkiye'ye getirilen 6 yaşındaki Evin Hacı İbrahim, 66 ameliyat geçirmesine karşın henüz sağlığına kavuşamadı. Babası Rezzan Hacı İbrahim, devletin verdiği ilacı kesmesiyle zor durumda kaldıklarını söyledi.
Suriye'nin Kamışlı kentinde 2013 yılında, atılan bombaların düştüğü evde annesi Delal Hacı İbrahim'i kaybeden o tarihte 3 yaşında olan Evin Hacı İbrahim yaralandı. Vücudunun büyük bölümü ile yüzünün tamamı yanan Evin ve babası Rezzan Hacı İbrahim, Türkiye'ye sığındı ve Batman'a geldi. Patlamanın etkisiyle vücudunda oluşan yaraların giderilmesi için tam 66 ameliyat geçiren Evin'in sağlık sorunları sürüyor.
Daha önce devletin verdiği destekle fiyatı 100 lira olan merhemden 2 tüp kullanan Evin'e bu ilaç yardımı kesildi. 2 hafta önce yardımın kesilmesiyle merhem alacak ekonomik gücü bulamayan Evin'in babası Rezzan Hacı İbrahim, Batman'daki parklarda çay ve su satarak 8 çocuğunu geçindiriyor. Ekonomik zorluklardan dolayı merhem alacak gücünün olmadığını dile getiren Rezzan Hacı İbrahim, 6 yaşındaki kızı Evin'in yaşında 68 ameliyat geçirdiğini söyledi. Baba Rezzan Hacı İbrahim, şunları söyledi:
"Kamışla'da yaşadığımız dehşetin ardından Evin'i yaralı halde sınırda Türk askerlerine teslim ettim. Ardından Malatya'da 25, Adana 37, Antalya 3 ve Diyarbakır'da ise 1 olmak üzere toplam 66 ameliyat geçiren kızım tam iyileşmedi. Evin'in iyileşmesi için her kapıyı çaldım. Destek sözü aldım ama henüz bir gelişme yok. Evin'in her gün vücuduna sürmem gereken merhem bitti. Vücudunun tümüne sürmemiz gerektiği için günde iki merhem tüketiliyor. Daha önce bu ilaç devlet tarafından karşılanıyordu, artık verilmiyor. Her biri 100 lira değerinde olan ilacı alma gibi maddi gücümüz yok. Yaklaşık iki haftadır Evin'in ilacı bitti. Her geçen gün özellikle başında yaralar yeniden derinleşmeye başladı. Boğazında rahatsızlık oluştu."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: