Suriyeli Kanser Hastasının Feryadı

Ailesiyle birlikte Suriye'nin Telabyat ilçesindeki bir okula sığınan on çocuk sahibi ve kanser hastası babanın...

Ailesiyle birlikte Suriye'nin Telabyat ilçesindeki bir okula sığınan on çocuk sahibi ve kanser hastası babanın feryadı, yürek burkuyor.

Ülkesinde çıkan iç karışıklıktan dolayı memleketi Derezzor'dan kaçıp Telabyat ilçesinde bir okula sığınan kanser hastası Hammud el Ğanım, Türk yetkililerden yardım istedi. Hastalığının çok ilerlediğini, eğer tedavi olmazsa durumunun daha kötüye gideceğini dile getiren baba, Türk hükümetinden ve Şanlıurfa valisinden yardım beklediğini söyledi. Çadır kente alınmasını ve burada tedavisinin başlamasını isteyen Hammud el Ğanım, “Ben ve on çocuğum memleketimizden kaçıp buraya sığındık. Burada çok kötü şartlar altında yaşam sürdürüyorum. Elektrik kesik, su yok ve sağlıklı yaşam koşullarından mahrumum. Türk yetkililerine sesleniyorum, beni Allah rızası için çadır kente alın ve tedavilerime başlayayım. Eğer yakın zamanda alınmazsam, hastalık beni iyice sarmalamış olacak. Ben ve on çocuğum çok zor durumdayız. Burada çok kötü şartlar altındayız. Karnımızı doyuracak ne paramız ne de yiyecek bir şeyimiz var. Türk yetkililerinin benim sesimi duyacaklarına inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Eşinin düştüğü bu hastalık karşısında ne yapacaklarını bilemeyen anne de, 10 çocuğuyla birlikte kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: