"suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi" Düzenlendi

Malatya’da, Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi düzenlendi. Belediye Konferans Salonu’nda Meşale Derneği tarafından yapılan program,...

Malatya’da, Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Gecesi düzenlendi. Belediye Konferans Salonu’nda Meşale Derneği tarafından yapılan program, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Meşale Derneği Başkanı Taner Çalhan’ın açılış konuşması yaptığı programda, Suriye Gençlik Yardımlaşma Derneği Başkanı Osmanhan Süleyman, Anadolu Platformu Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ve Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan konuşma yaptı. Meşale Derneği Başkanı Taner Çalhan, konuşmasında Muharrem Ayı’ndan söz edip, özgürlük ve adalet sevdalıların yolunu anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Platformu Suriye Yardım Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, 20 aydır direnişin sürdüğü Suriye’de, “Bu mücadeleye, bir direniş mi cihat mı desem, halk ayaklanması mı desem bilemiyorum. Mücadele ve direnişinize selam olsun” ifadelerini kullandı. Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan da Suriye’deki zulümden söz etti.

Konuşmacılar, Suriye'de yaşananları gündeme getirirken, kardeşliğin pekiştirilmesi için Suriye halkına yardım talep edildi.

Konuşmacılar, “Toplanan yardımlar Bir Damla Derneği aracılığıyla Suriye'de Esad yönetimine karşı mücadele veren kardeşlerimize ve Suriye'den ülkemize mülteci olarak gelen kardeşlerimize ulaştırılacaktır" şeklinde bilgi verdi.

Sinevizyon gösterisinin de yapıldığı program ilgi gördü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: