Suriyeli Küçük Kız: Suriye'deki Okulumu Ve Evimi Özledim

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından ‘3. Yılında Suriye Krizi’ konulu...

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından ‘3. Yılında Suriye Krizi’ konulu basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Suriyeli küçük kız Münteha Şahirdi, gözyaşları içerisinde Suriye’deki evini ve okulunu çok özlediğini, Türkiye’ye ise kendilerine verdiği destekten dolayı çok teşekkür ettiğini söyledi.

İHH, Eyüp’te bulunan Bahariye Mevlevihane’sinde ‘3. yılında Suriye Krizi’ konulu basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Suriyeli Münteha Şahirdi isimli küçük kız gözyaşlarına hakim olamayarak, “Türkiye’ye geldiğimde ilk zamanlar okul yoktu, sonradan oldu. Okulumuz olduktan sonra çok mutlu oldum çünkü okulsuz kalmıştık. Suriye’deki evimi ve okulumu çok özlüyorum. Arkadaşlarımla eğitimimi devam ettirebilmek için okulumun gelecek yıl da olmasını istiyorum. Türkiye’ye bunlara izin verdiği için çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Mısır'daki darbeden sonra Suriye ile ilgili gündemin değiştiğini ve Suriye'ye yapılan yardımların azaldığını söyleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Biz artık alıştık Suriye’de her gün çocukların ölmesine Birlemiş Milletler açıklamış on yaşın altında bin 700 tane çocuk öldü. O daha fazla şuanda biz ölenlerin sayısını tam olarak bilemiyoruz. Ölenlerin sayısını biliyoruz diyen herhangi bir yardım kuruluşu veya uluslararası örgüt dürüst davranmıyordur.” dedi.

3 yıldır Suriye’nin genelinde yardım dağıtımına izni verilmesi için çabaladıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Siz bizi tanıyorsunuz. Birçok insanlık kurtuluşuna vesile olduk. Çoluğa çocuğa, yaralıya, kadına yardım götürmemize niçin izin vermiyorsunuz? Mezhep, meşrep; ister Sünni ister Şii önemli değil her eve yardım götürüceğiz. Türkiye’dekilere de sesleniyorum; madem vicdanınız var gelin şu Esed’e deyin ki biz seni Türkiye’ye savunuyoruz. Bütün bu katliamlara rağmen bırak sizin hakimiyetinizin altında olan bölgelere de yardım götürelim biz size çalışıyoruz. Bunu bazı siyasal kuruluşlara ve gazetelere söylüyorum.”

Reklam
Reklam

Suriye’de çocuğunu kaybeden Şaze Berekat, ise bir iktidarın halkına nasıl bu kadar zulüm ettiğini anlayamadıklarını belirterek, “Milyonlarca ev yıkıldı milyonlarca insan evlerinden kaçtı. Bir başbakan halkına nasıl tanklarıyla saldırabilir. Nasıl olur da yemek, su, elektrik, su hepsine ulaşılması engellenebilir. Beşar esad nasıl yasaklanan kimyasal silahlarla halkını vurabiliyor. Suriye halkı olarak şaşırıyoruz. İnsanlık nerede, Müslümanlık nerede, insan haklarını savunanlar nerede, bizim battaniyeye çadıra ihtiyacımız yok biz ülkemize dönmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: