Suriyeli Muhalifler: Türkiye'den Silah Yardımı Almıyoruz

Suriyeli muhalifler düzenledikleri basın toplantısıyla Türkiye'den silah yardımı almadıklarını dile getirdi. Esed rejiminin kasıtlı olarak...

Suriyeli muhalifler düzenledikleri basın toplantısıyla Türkiye'den silah yardımı almadıklarını dile getirdi. Esed rejiminin kasıtlı olarak gazetecileri öldürdüğünü vurgulayan muhalifler, "Biz uluslararası toplumdan siyasal, lojistik ve basit bir kaç tane silah desteği vermesini bekliyoruz. Allah'a çok şükür savaşacak ordumuz var." şeklinde beklentilerini ifade etti.

Suriyeli muhaliflerin direniş cephesi Liva el-Tevhid'in (Tevhid Sancağı Ordusu) lideri Abdulkadir Salih ile Halep Devrim Konseyi Meclis Başkanı Abdülaziz Selame, İstanbul'daki Akgün Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda önemli konulara değinen Abdulkadir Salih, özellikle Türkiye'den silah yardımı alınmadığını vurguladı. Özgürlüklerini elde edinceye kadar savaşacaklarını söyleyen Abdülkadir Salih, "Bize silah yardımı yapılsaydı bugün Suriye rejimi ayakta kalmazdı. Türkiye'den bize gelen herhangi bir silah yardımı yok. Türkiye'den bize gelen insani yardımlardır. Türkiye, Suriyeli sığınmacılara insani ve sosyal destek vermektedir. Elimizdeki bütün silahlar silahıyla Esed ordusundan ayrılmış olan askerlerin elindeki silahlardır. Ya da bizim rejimin depolarından aldığımız silahlardır." dedi.

Reklam
Reklam

'GAZETECİLER KASITLI OLARAK ÖLDÜRÜYORLAR'

Salih, "Esed rejimi kasıtlı olarak gazetecileri öldürüyor. Biliyorsunuz yakın zamanda Japon gazeteci bir kadın öldürüldü. Onu kasten öldürdüklerini biliyoruz. Bu cinayeti işleyen bir kişiyi ele geçirdik. Gazetecileri öldürme emri aldıklarını itiraf etti. Esed rejiminin gazetecileri kaçırma ya da öldürme eylemine başladığını söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Suriye'deki direnişçilere silah yardımı yapılması gerektiğini dile getiren Abdülkadir Salih, "Biz uluslararası toplumdan siyasal, lojistik ve basit bir kaç tane silah desteği vermesini bekliyoruz. Allah'a çok şükür savaşacak ordumuz var. Ancak bunun özgürlüğümüzün daha hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bir takım silahlara ihtiyacımız var. Şu anda Halep'in kırsalı tamamen bizim elimizde. İlk gün savaşa başladığımızda yüzde 40'ını elde etmiştik. 4'üncü gün de yüzde 65'ini ele geçirdik. Halep'in lojistik desteği sağlam. Şam'daki direniş tekrar başladı. Hem Şam hem de Halep bu rejimin artıklarından kurtulacak." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: