Suriyeli Mülteci, İkizlerine Başbakanın Ve Eşinin İsmini Verdi

Suriye’deki çatışmalardan kaçarken çocuklarını alamayan Muhammed Udeyş, Türkiye’de dünyaya gelen ikiz çocuklarına Başbakan Erdoğan’ın ve...

Suriye’deki çatışmalardan kaçarken çocuklarını alamayan Muhammed Udeyş, Türkiye’de dünyaya gelen ikiz çocuklarına Başbakan Erdoğan’ın ve eşinin ismini verdi.

Suriye’deki, Beşar Esad askerleriyle muhalifler arasındaki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki çadır kente sığınan mültecilerden Muhammed Udeyş, geride bıraktığı çocuklarına üzülürken, Türkiye’de dünyaya gelen biri kız diğeri erkek ikiz çocuklarının mutluluğunu yaşadı.

Süriye’deki çatışmalar sırasında atılan bombalar sonucu kulağı sağır olan ve ayağından yaralanan Muhammed Udeyş’in yakınları, “Türkiye’ye kaçarken iki çocuğunu alamadı. Atılan bombalar sırasında yaralanmış ve o halde kaçabilmişti. Çıkan karmaşada çocuklarıyla ayrılmışlardı. Ancak Türkiye’ye gelince tedavisi devam ediyor. Geride bıraktığı çocukları için gözyaşı döken Udeyş’in eşi, iki gün önce ikiz çocuk dünyaya getirdi. Biri kız diğeri erkek olan çocuklarının Türk vatandaşı olmasını istiyor. Bu nedenle Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a sığınıyoruz. Çocuklarına da Recep Tayyip ve Emine ismini vermek istiyor. Bu konuda destek bekliyor” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Suriye’den kaçan mültecilerden Mustafa Elhalef ise, Esad rejimi çökmeden ülkesindeki savaşın durmayacağını ifade ederek, kendilerine ülkelerinin kapılarını açan Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a şükranlarını sunduklarını söyledi. Elhalef, “Ülkemizden kaçarken, kimimiz elini, kolunu, bacağını, kimimiz ise sevdiklerini geride bıraktı. Esad rejimi çökünce belki ülkemize dönüp topraklarımıza, sevdiklerimize kavuşacağız ama kimse kaybettiği koluna, bacağına hayatını kaybedenlere kavuşamayacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: