Suriyeli Mülteciler Için Malatya’da Konteyner Kent Kuruldu

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Malatya'da konteyner kent yapılıyor. Bin kişilik ilk...

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Malatya'da konteyner kent yapılıyor. Bin kişilik ilk kafile Suriyelinin 7 Haziran’da gelmesi bekleniyor.

Fatih köyünde Malatya Beydağı Konaklama Tesisi olarak kurulacak konteyner kent 7 mahalleden oluşacak. Konteyner kentte bağlantı yolları, elektrik ve su altyapıları hazırlanıyor. 2 bin konteyner, bir sağlık ocağı, bir market, 2 sosyal tesis, 15'er derslikli 2 okul, 2 cami, bir adet bin 200 tonluk su deposu, günlük 2 bin 500 metreküp su arıtabilen bir arıtma tesisi, yönetim, kayıt kabul, polis, protokol, jandarma ve basın merkezi olmak üzere 6 idari bina ile güvenlik kulesinden oluşacak konteyner kent için 2,5 kilometre güvenlik duvarı inşa ediliyor.

Reklam
Reklam

Konteyner kent oluşturulması Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılar olmadan gündeme gelmiş ve yapımına başlanmıştı. 2013 yılının ilk günlerinden bu yana Suriyeli mültecileri yerleştirme planı yapılan konteyner kent için 6 ay öncesinden ihale ilanlarına çıkılmıştı. Konteyner kentin bazı hizmetlerinin yürütülebilmesi için çeşitli alanlarda ihaleler yapılacak.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek ihalelerde, tercüman kadrosunda çalıştırılacak personelin yanı sıra gıda paketi alımı, temizlik malzemesi alımı, elektronik malzeme alımıyla kanalizasyon ve biyolojik arıtma tesisi yapım işleri için de ihaleye çıkılacak. İhaleler, 29-31 Mayıs tarihlerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. Bin kişilik Suriyeli mülteci kafilesinin 7 Haziran'da koyneyner kente yerleştirileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl, yaz aylarında da Türkiye’ye sığınan 2 bin 886 mülteci Malatya’ya getirilmiş, Malatya’daki yurt, pansiyon ve misafirhanelere yerleştirilmişti. Burada birkaç ay misafir edilen Suriyeliler, Ağustos ayında Kahramanmaraş’ta kurulan çadır kente gönderilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: