Suriyeli Mültecilere Kışlık Kıyafet Dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mültecilere kışlık giyim dağıtımı yapıldı.Ülkelerinde çıkan...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mültecilere kışlık giyim dağıtımı yapıldı.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Suriye’den Türkiye’ye sığınan 22 bin 400 Suriyeli mülteciye iç çamaşır, kazak, mont ve kaban dağıtılmaya başlandı. Kışlık elbise dağıtımının on gün boyunca devam edeceği bildirildi. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kamp Müdür Yardımcısı Halil Tekyıldız, ”Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kış ayına girilmesi hasebiyle burada mülteci konumunda olan 22 bin 400 kişiye kışlık giyecek olarak AFAD yönetimiyle, çadır kent yönetimiyle birlikte kışlık giyimlerin bir hafta, on gün süre içerisinde Suriyeli vatandaşlara dağıtımına devam edeceğiz. Bizlerde böylesi bir dağıtımın içerisinde olmak, bu insani olan bu dağıtımı gerçekleştirmek son derece bizleri memnun ediyor. İnsanların ihtiyacını gidermek, dinimizce de üstün tutulan ulvi bir değerdir. Dolayısı ile de hem görevimizi yapmak hem de insani olan görevimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Akçakale Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada ise, ”Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli vatandaşlara kamp yönetimi olarak, ekiplerimiz kışlık elbise dağıtımına başlamış durumda. Ülke olarak medeniyetimiz ve tarihi bağlarımızın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluk bilinciyle insani yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak her zaman mağdur ve mazlum insanların yanında olmuştur” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: