Suriyeli Öğrenciler Düzce'yi Ziyaret Etti

Humus Dışında Yaşayanlar Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 60 Suriyeli lise öğrencisi, Düzce'nin Akçakoca ilçesini ziyaret etti.

Humus Dışında Yaşayanlar Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen 60 Suriyeli lise öğrencisi, Düzce'nin Akçakoca ilçesini ziyaret etti.

Kanada, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan öğrenciler 2 hafta önce derneğin davetlisi olarak İstanbul'a geldi. Suriyeli gençler, İstanbul'daki gezinin ardından Akçakoca ilçesindeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. Akçakoca Merkez Camisi önünde toplanan ve çeşitli ilahiler seslendiren gençlere ilçe halkı sevgi gösterisinde bulundu.

Humus Dışında Yaşayanlar Derneği temsilcisi Husam Sibai, AA muhabirine Suriye'nin dışında yaşayan Humuslular olduklarını belirterek, "Bütün dünyaya yayılmış bir milletiz. Sivil bir kuruluşuz. Suriye toplumunun hizmetine kendimizi adamışız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin güzellik beldesi ve yaşanacak bir ülke olduğuna dikkati çeken Sibai, "Türkiye, ilme önem veren bir ülkedir, sanayisi gelişmiş bir ülkedir. Türkiye'nin tecrübelerinden öğrencilerin faydalanmasını istiyoruz. Ziyarete getirdiklerimiz lise öğrencileridir. Bu öğrenciler Türkiye'de okuyacaklardır. 60 talebe var. Öğrencileri üniversiteleri ziyaret etmek için getirdik. Bir kısmı İstanbul'daki üniversitelerde okuyacaklar" şeklinde konuştu.

Sibai, 60 öğrenci, 10 öğretmen, 8 bayanla geziye katıldıklarını belirterek, "Çarşamba günü Düzce'den ayrılacağız. 15 gündür Türkiye'deyiz, Türkiye'yi çok seviyoruz. Bütün Suriyeliler Türkiye'yi severler" ifadelerini kullandı.

Kafilede yer alan Amer Sibai ise hedeflerinin Suriye'yi yeniden inşa etmek olduğunu, Türkiye ile Suriye'nin farklı ülkeler olmadığını, bir bütün olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: İbrahim Tezel / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: