Suriyeli Öğrenciler Karne Aldı

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde kendi müfredatlarına uygun bir şekilde...

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde kendi müfredatlarına uygun bir şekilde lise eğitimi gören 450 Suriyeli öğrenciden mezun olan 110’u karnelerine kavuştu.

Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törene; Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Suriye Muhalif Hükümet Koalisyon temsilcisi Yasir Zakir, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, Suriyeli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Suriye'de bir dram yaşandığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle yaşıyoruz. Bunun için Gaziantep sizlere kucak açtı. Şuanda kamplarımızda 32 bin Suriyeli kardeşimiz var. Şehir merkezinde resmi kaydı yapılan 60 bini geçti kaydı olmayanlarla birlikte bu sayı çok daha yüksektir. İlçemiz şehir merkezinde 105 mahallemiz var. Tüm mahallelerimizde Suriyeli kardeşlerimiz bulunmaktadır. Sizinle bizim hiçbir farkımız ve gayrımız yoktur. İnşallah Suriye’deki bu karışıklık biter halkın istediğini bir yönetim başa geçer ve sizlerde vatanınıza ve dostlarınıza kavuşursunuz." dedi.

Reklam
Reklam

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise "Suriyeli gençlerimizin istikbalinde çok önemli bir yer tutacak olan eğitimlerinin sonunda karne alma törenindeyiz. Suriye'de sizlerin hangi şartlarda yaşadığını ve nasıl bir dramın yaşandığını yakından biliyor ve yaşıyoruz. Bizler sizlerle birlikteyiz. Gençlerimiz Suriye'nin geleceği için çok önemli. Şuan karnınızı doyurabilir ve rahat bir ortada olabilirsiniz ama geleceğinizi kurtaracak olan eğitimizi almasanız ilerde çok büyük sıkıntı yaşarsınız. Bugün Suriye’de sıkıntılar olsa da gelecekte Suriye'nin yönetiminde yer alacak olan gençlerimizi burada görüyorum. Sizlerin eğitim alması noktasında olanak sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: