Suriyeli Öğrencilere Ziyaret

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, lise ve Türkçe okuma yazma eğitimi verilen

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, lise ve Türkçe okuma yazma eğitimi verilen Suriyeli öğrencileri ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yaşar Torun Gençlik Merkezi'nde eğitim gören 570 Suriyeli'yi ziyaret eden Dalmaz ve Tufan, sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti.

Tufan, açıklamada, Nizip ve Karkamış'taki çadır ve konteyner kentlerde kalan öğrencilerin de burada eğitim aldığını belirtti.

Suriye'den gelerek şehirlerde kendi imkanlarıyla oturan Suriyeliler'in eğitimleriyle ilgili bir şey yapılamadığını ifade eden Tufan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu noktada Şahinbey Belediyesi önemli bir çalışma yaparak, Suriyeli öğrenci ve vatandaşlara gerekli eğitimleri veriyor. Bu çocuklarımızın hiçbir günahı yok. Ne olursa olsun kimsenin okuma hakkı elinden alınmamalıdır. Devletimizin, valiliğimizin ve belediyemizin gösterdiği bu üstün performans beni çok duygulandırdı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na bu anlamlı desteğinden dolayı teşekkür ediyorum."

-"Suriyeliler, Türk milletinin misafiri-

Vali Dalmaz da, Suriyeliler'in Tük milletinin misafiri olduğunu ve ellerinden geleni yaptığını belirtti.

Suriye'den gelen misafirlerin şehirde yaşayanları için başta eğitim, barınma, sağlık ve güvenlik gibi temin edilmesi gereken hususlar bulunduğunu dile getiren Dalmaz, eğitim konusunu önemsediklerini vurguladı.

Yerel yönetimlerin Suriyeliler'in eğitimi noktasında büyük destek verdiğini ifade eden Dalmaz, şunları kaydetti:

"Özellikle lise bölümüne eğitim olanağı sağlayan başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum. Bugün Şanlıurfa'daki sivil toplum örgütleri, Bakanlık ve belediye yetkilileri buradaydı. Bu örnekleri kendileri görerek, kendi bölgelerinde yürütmeye çalışacaklar."

Reklam
Reklam

Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger de eşlik etti.

Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: