Suriyeli Öğretmenlerin Öğretmenler Günü Sevinci

İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim alan Suriyeli öğrenciler, öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

İslahiye ilçesindeki çadır kentte eğitim alan Suriyeli öğrenciler, öğretmenlerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Çadır kentte oluşturulan 14 çadır derslikte eğitim gören öğrenciler de öğretmenlerinin gününü unutmadı. Suriyeli öğrenciler, Arapça dersi veren öğretmenlerine Öğretmenler Günü dolayısıyla çiçek takdim etti. Suriyeli öğretmen de öğrencilerine Türkçe teşekkür etti.

Çadır kent kamp sorumlusu Akın Özdemir de, İdlip Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen ve çadır kentteki okulda müdür olarak görev yapan Abdülhalik Baradey, müdür yardımcıları ve öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Reklam
Reklam

Baradey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ve dünyadaki öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. Türkiye'nin, çadır kentte bütün ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Baradey, yetkililere teşekkür etti.

Suriye'deki olaylar nedeniyle öğrencilerin yaklaşık bir yıldır okuldan uzak kaldıklarını belirten Baradey, "Burada verdiğimiz eğitimle onların açıklarını kapatmaya çalışıyoruz. Burada 1. sınıftan 9. sınıfa kadar öğrenci okutuyoruz" dedi.

Baradey, Suriye'de öğretmenlerin mart ayında kutlanan bir günü olduğunu aktardı.

Kamp sorumlusu Akın Özdemir ise Kaymakam Osman Beyazyıldız'ın desteğiyle kamptaki Suriyeli misafirlere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirtti.

Çadır kentteki okula bin 400 öğrencinin kayıtlı olduğunu ifade eden Özdemir, "Ülkelerine geri döndükleri zaman 10 yıl sonra Türkiye'de aldıkları eğitimi hatırlayacaklar. Burada kazandıkları becerileri, onların sosyal hayatında kendileri arasında düzen, disiplin olacak" diye konuştu.

Ülkelerindeki olayları yaşayan çocukların psikolojisini bildiklerini dile getiren Özdemir, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Burada kendi öğretmenlerinin kendi ders müfredatlarını uygulamaları bizim için daha sevindirici. Önümüzdeki günlerde müfredata Türkçe kursu da ekleyeceğiz. 10 yıl sonra buradaki çocuklar, bizim birer elçimiz olacak, dostlarımız olacak."

Öte yandan Suriyeli öğretmenler, İslahiye İmam Hatip ve Opet Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek buradaki öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Yaklaşık 8 bin 500 Suriyelinin kaldığı çadır kentte, bin 400 öğrenci bulunuyor. Öğrencilerin eğitimlerini sürdürmesi için oluşturulan 14 derslikte 34 öğretmen görev yapıyor.

Muhabir: Zekeriye Şimşek / Sevil Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: