Suriyeli Öksüzlere Hayırseverler Sahip Çıktı

Suriye'deki olaylar nedeniyle anne ve babalarını kaybeden çocuklar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle kurulan yetimhanede "barış dolu" günleri bekliyor.

Suriye'deki olaylar nedeniyle anne ve babalarını kaybeden çocuklar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle kurulan yetimhanede "barış dolu" günleri bekliyor.

Üçüncü yılına giren çatışmalar ve bombardıman nedeniyle, çok sayıda insanın yaşamını yitirdiği, binlercesinin evsiz kaldığı Suriye'de, yaşananların acısını şüphesiz en çok çocuklar çekiyor.

İdlib kenti ve çevresinde, Esed rejimine bağlı birlikler ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar sürüyor. Yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği, evlerin harabeye döndüğü bölgede annesini, babasını veya her ikisini kaybeden gözü yaşlı çocuklar, olayların ortasından alınarak Türkiye'ye getiriliyor.

Reklam
Reklam

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli hayırseverler tarafından oluşturulan yetimhane, öksüz ve yetim çocuklara ev sahipliği yapıyor.

Yetimhaneye dönüştürülen evin sorumlusu Suriyeli Abdulkadir Abdulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk hayırseverlerin de katkısıyla yetimhanede kalan çocuklar ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını anlattı.

Yaklaşık bir ay önce 3 odası olan bir evi düzenleyerek yetim ve öksüz çocuklara tahsis ettiklerini belirten Abdulkadir, şunları söyledi:

"Bir ay önce, açtığımız yetimhaneye Suriye'deki olaylarda yetim ve öksüz kalan çocukları getirmeye başladık. Burada, 2 aylıktan 1 yaşına kadar 15 kız ve 15 erkek çocuk kalıyor. Çocuklarımızın çoğu yaşadıkları üzüntüden dolayı konuşamıyor, içine kapanıklar. Elimizden geldiğince onları mutlu ve huzurlu etmeye çalışıyoruz. Gece gündüz yanlarından ayrılmıyoruz. Gönüllü 5 kişiyle burada çalışıyoruz. Yine bizim gibi gönüllü olan Suriyeli bir doktor, düzenli olarak çocukları sağlık kontrolünden geçiriyor. Hafta sonları çocukları gezdirerek moral vermeye çalışıyoruz. Bu çocukların Suriye'de anne ve babaları hayatlarını kaybettikten sonra Allah'tan başka kimseleri kalmadı. Onları sahipsiz bırakamazdık."

Reklam
Reklam

Çocukların yemek, kıyafet gibi ihtiyaçlarını karşıladıklarını, tüm bakımlarını üstlendiklerini vurgulayan Abdulkadir, çocuklara Kuran-ı Kerim ve Türkçe dersleri verdiklerini, ayrıca oyun saatleriyle morallerini yüksek tutmaya çalıştıklarını ifade etti.

-Öksüz Suriyelilerin "barış" beklentisi-

Yetimhanede kalan çocuklardan 7 yaşındaki Betül Meryem, İdlib kentine bağlı Sarakip kasabasında yaklaşık 15 gün önce düzenlenen hava saldırısında kimsesiz kaldı. Saldırıdan yaralı olarak kurtulan ve Abdulkadir Abdulkadir tarafından Türkiye'ye getirilen Betül, kendisi gibi diğer yetim ve öksüz çocuklarla olan bitenden habersiz "barış" dolu günleri bekliyor.

Anne ve babasını kaybettiğini anlatan Betül, "Benim ne suçum vardı, annemi ve babamı kaybettim, evimize dönmek istiyorum" diyerek yaşadığı acıları anlattı.

İdlib kentindeki saldırılarda anne ve babasını kaybederek yetimhaneye getirilen Muhammed Kurdi de (10) gözü yaşlı şekilde anne ve babasını özlediğini dile getirerek, "Çocukların ölmesini istemiyorum. Barışın gelmesini istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: