Suriyeli Sığınmacılar Için Midyat'ta Çadır Kent

Midyat'ta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), organizasyonu ile Suriyeli sığınmacılar için 10 bin kişilik çadır kent kurulacak.

Midyat'ta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), organizasyonu ile Suriyeli sığınmacılar için 10 bin kişilik çadır kent kurulacak.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşlar için ilçede 10 bin kişilik çadır kent kurulacağını söyledi.

Organizasyonu Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) yapılan çadır kent için 10 milyon lira bütçe aktarıldığını ifade eden Bingöl, "Bu kapsamda çalışmalara başlandı. Suriyeli Müslümanlar için 6 bin, Hristiyanlar için de 4 bin kişilik iki ayrı çadır kent kuracağız. Çadır kentin yapımını en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Çadır kentin yapımı tamamlandıktan sonra sığınmacıların kabulüne başlanacak" dedi.

Reklam
Reklam

-Din adamlarından çadır kentte vaaz-

Bingöl, çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve diğer hizmetlerin verileceğini kaydederek, bu kentlerin mahalle mahalle kurulacağını yaklaşık 2 bin Suriyeliye bir imam düşeceğini belirtti.

Süryani vatandaşların ibadetlerini yapabilmesi için de din görevlilerinin hizmet vereceğine dikkati çeken Bingöl, şöyle dedi:

"Bölgede Suriye'den göç edip Türkiye'ye gelmek zorunda kalan kanaat önderleri var. Onlar da gün içerisinde hoparlörden zaman zaman vaaz verecek. Yaşanması muhtemel sosyal sorunların önüne geçmek için bu tür uygulamalar olacak. Çadırlarımız modern ve dört mevsime uygun çadırlar olacak. Arzumuz konteyner olmasıydı ancak şu anda ciddi bir sıkıntı var. Devletin buna yetişmesi zor. Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine de çadır kentler kurulacak. Bunlar da Birleşmiş Milletler'in (BM) dünyanın her yerinde kullandığı dört mevsime uygun çadırlar olacak."

Bingöl, ilçeye Suriye'den bin 300 kişinin geldiğini, bu kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, bu kapsamda 700 sığınmacıya 100'er lira nakdi destek verdiklerini, imkanlar dahilinde yardımlarının süreceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Selahattin Erol / İbrahim Sincar / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz