Suriyeli Sığınmacılara "alışveriş" Kolaylığı

Adana'daki Sarıçam Konaklama Tesisi'nde misafir edilen Suriyeliler, para yüklenen çipli "Kızılay kart" uygulamasıyla ihtiyaçlarını karşılayarak kendi yemeklerini yapabiliyor.

Adana'daki Sarıçam Konaklama Tesisi'nde misafir edilen Suriyeliler, para yüklenen çipli "Kızılay kart" uygulamasıyla ihtiyaçlarını karşılayarak kendi yemeklerini yapabiliyor.

Her ay kişi başı 80 lira para yüklenen kart ile çadır kentteki iki marketten isteklerine göre alışveriş yapabilen Suriyeliler, her türlü gıda ihtiyaçlarını da bu şekilde karşılıyor.

Suriyeliler, bu sayede aldıkları gıda maddeleriyle kendi yemeklerini yapma imkanı buluyor.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıçam Konaklama Tesisi'nde Suriyelilerin kendi alışverişlerini kendilerinin yapabilmesini imkan sağlayan bir sisteme geçildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Para yüklenen çipli "Kızılay kart" ile Suriyelilerin marketlerden alışverişlerini yapabilmesine imkan sağladıklarını belirten Dalmaz, "Çadır kentte yaşayanlar için daha çok stresten uzak, istediğini pişirebilen ve damak zevkine uygun yemeğini yapabilen bir sistem oldu" dedi.

-Memnuniyet sağlandı-

Dalmaz, çadır kent içerisinde kurulan iki markette alışveriş yapılabildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı ile geliştirdiğimiz çalışmaya Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı da destek verdi. Bu uygulamada karta her ay kişi başı 80 lira para yükleniyor. O kartla süpermarkete gidip alışveriş yapar gibi insanlar kendi ihtiyaçlarını limitleri dahilinde marketlerden karşılayabiliyorlar. Suriyeliler aldıkları ürünlerle canları ne isterse alıp pişirebiliyor."

Bu sistemle çadır kentlerde misafir edilen Suriyelilerin memnuniyetini sağladıklarını ifade eden Dalmaz, şöyle devam etti:

"Bunun yanı sıra bu çerçevedeki maliyetlerimiz yüzde 10 seviyesinde düşmüş oldu. Bu gerçekten güzel bir proje ve şimdiye kadar yemek şirketlerine ciddi ödeme yapıyorduk. Öte yandan bu işin stresi ve sıkıntısı da çok fazla oluyordu. Kart sistemine geçtiğimiz yerlerde sorunların azaldığını, hastanelere sevk sayısının da düştüğünü bizzat müşahede ettim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz