Suriyeli Sığınmacılara "boncuk Örme" Kursu

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'nin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyeliler için Osmaniye Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma-yazma,

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'nin Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisine yerleştirilen Suriyeliler için Osmaniye Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma-yazma, okul öncesi eğitim, kilim dokuma ve boncuk örme kursları açıldı.

Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacılara yönelik usta öğreticilerin gözetiminde kurslar açmaya başladıkları söyledi.

Cevdetiye Konaklama Tesisi'nde önceden hangi alanlarda kurs açılmasının talep edildiğini tespit ettiklerini belirten Mete, bini aşkın kişinin çeşitli alanlarda kurs açılması talebinde bulunduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Tesiste misafir edilen Suriyeliler için okuma yazma kursu başta olmak üzere okul öncesi eğitim, kilim dokuma ve boncuk örme kursları açıldığını belirten Mete, şunları söyledi:

"Suriyeli misafirlerimizle ilgili Valiliğimizin talimatıyla 10 arkadaşımızla çadır kentte alan taraması yaptık. İlk etapta bin 18 kişi bizlerden çeşitli alanlarda kurs açmamız yönünde talepte bulundu. Bu doğrultuda Osmaniye Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı çalışan 200'den fazla usta öğreticimize seminer vererek bu konuda çalışma yaptırdık. Konaklama tesisinde kalanlar için öncelikli olarak okuma yazma kursu açtık. Misafirlerimizin bu konuda oldukça istekli oldukları bilgisini alıyoruz. Okuma-yazma kursuna olan ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Biz de bu talepler doğrultusunda çalışma yapıyoruz."

Mete, Suriyeli misafirlerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Bu anlamda alan taraması yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Mete, "Kısa sürede spor kursları da açacağız. Ayrıca terzilik ve kuaförlük kursları açmamız da isteniyor. Bu talepler için seferber olmuş durumdayız. Konaklama tesisindeki tüm sığınmacılara kurs verebiliriz. Bu kurslar sayesinde misafirlerimiz, örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi de öğreniyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mete, Osmaniye Halk Eğitim Merkezi'nin, tesiste kalan 8 bin 343 Suriyeli sığınmacının tamamına kurs verebilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ali Güreli

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: