Suriyeli Sığınmacılara "gıda Kartı" Kolaylığı

Nizip ilçesindeki konteyner kentte barınan Suriyeliler, "Kızılay Gıda Kartı" programı kapsamında dağıtılan kartlarla kamptaki marketlerden alışveriş yapabilme imkanına kavuştu.

Nizip ilçesindeki konteyner kentte barınan Suriyeliler, "Kızılay Gıda Kartı" programı kapsamında dağıtılan kartlarla kamptaki marketlerden alışveriş yapabilme imkanına kavuştu.

Nizip'te 4 bin 80 Suriyelinin barındığı konteyner kentte kalanlara ilk etapta günlük yemek servisi yapıldı. Daha sonra ailelere, alışveriş yapabilecekleri kartların dağıtımına karar verildi.

Bunun üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türk Kızılayı ve Dünya Gıda Programı'nın (WFP) uygulamaya koyduğu program kapsamında ailelere alışveriş yapabilmeleri için kartlar dağıtılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Daha önce istedikleri yemekleri yeme fırsatı bulamayan Suriyeliler, dağıtılan kartlar sayesinde konteyner kentteki marketlerden aylık 80 lira tutarında ihtiyaç duydukları temel gıda maddelerini temin edip istedikleri yemeği pişirme imkanına kavuştu.

Kızılay Gıda Kart Programı Proje Asistanı Asuman Kılınçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulama kapsamında, konteyner kentte kalan Suriyelilere gıda kartları dağıtıldığını söyledi.

Suriyelilerin kartlarla tesis içindeki marketlerden istediklerini alabilme imkanına kavuştuğunu ifade eden Kılınçarlan, "Bu sayede Suriyelilere sosyalleşmeleri ve hayattan kopmamaları açısından bir ortam sağlanıyor" dedi.

Market sahibi Derviş Dörtbudak da Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gayret gösterdiklerini belirtti.

Suriyeli Ahmet Hacı ise artık istedikleri malzemeyi alıp istedikleri yemeği yapma imkanına kavuştuklarını ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teşekkür etti.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: