Suriyeli Sığınmacılara Ücretsiz Tedavi Hizmeti

Diyarbakır'daki özel bir hastane, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Diyarbakır'a yerleşen tüm Suriyeli sığınmacılara ücretsiz tedavi hizmeti verecek.

Diyarbakır'daki özel bir hastane, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Diyarbakır'a yerleşen tüm Suriyeli sığınmacılara ücretsiz tedavi hizmeti verecek.

Merkez Bağlar ilçesinde hizmet veren ve Suriyeli sığınmacıların tüm muayene ve tedavilerini üstlenen Özel Bağlar Hastanesi'nde, aralarında hamile bir kadının da bulunduğu Suriyeli 3 ailenin tedavisine başlandı.

Hastane koordinatörü uzman doktor Turan Odabaşı, yaptığı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların sağlık hizmetine ihtiyaç duydukları yönündeki beyanları ile hastaneye başvurmalarının ardından gereken sağlık hizmetlerini ücretsiz vermeye başladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Sosyal sorumluluğun bir gereği olarak Suriyeli tüm sığınmacılara ücretsiz sağlık hizmeti verme kararı aldıklarını ifade eden Odabaşı, "İhtiyacı olan tüm Suriyeli sığınmacılara yatak ve ameliyathane kapasitemiz elverdiği sürece ücretsiz sağlık hizmeti vereceğimizi beyan ediyoruz. Hastane olarak böyle bir destek sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

-Suriyeli sığınmacılara check up-

Odabaşı, hastaneye başvuran biri hamile 3 aileye check up yapıldığını, bu kapsamda tespit edilen hastalıklarına ilişkin uygun tedavinin programlandığını söyledi.

Bu arada, hastanede tedaviye alınan hamile Emire Abdullah'ın (35) eşinin, Suriye'de 8 ay önce işe gitmek için evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığı öğrenildi. Eşinin kaybolmasının ardından 4 çocuğuyla Türkiye'ye kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Abdullah'ın, doğumuna kısa bir süre kaldığı, başvurduğu hastanede tedavisine başlandığı belirtildi.

Suriyeli sığınmacılardan Ayşe Ali'nin ise (52), hastanenin nöroloji kliniğinde muayenesi yapılırken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Reklam
Reklam

Öte yandan Suriyeli sığınmacılar kameralara görüntü vermekten kaçındı.

Muhabir: Sema Kaplan - Veysel Narlayan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: