Suriyeli sığınmacılara yardım kampanyası

Çorum'da Suriye halkına insani yardım kampanyası başlatıldı.

Başbakanlığın 2012/24 sayılı Genelgeleriyle kararlaştırılan ve Resmi Gazete’de 27 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlanan 28510 sayılı nüshasında; Suriye’deki olaylar sebebiyle yurtlarını terk ederek komşu ülkelere sığınmaya çalışan yüz binlerce insan, can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalıkları sorunları ile karşı karşıya olduğu, bir insanlık borcu olarak, muhtaç ve mağdur durumda bulunan dost ve kardeş Suriye halkına insani yardım için vakit kaybedilmeden süratle harekete geçmek gerektiği belirtilerek tüm yurt çapında yardım kampanyası başlatıldığı bildirilmiştir.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda İlimiz Valisi Sabri Başköy de bir yazı ile İlimizdeki tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlçe Kaymakamlıklarını yardıma çağırmıştır.

Sayın Valimiz Sabri Başköy hayırsever Çorum halkının bu yardım kampanyasına gerekli desteği vereceğine güveninin tam olduğunu söyleyerek, yapılacak yardımların ne şekilde toplanacağı ve hesap numaraları konusunda açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: