Suriyeli Sığınmacıların Kaldığı Konteynır Kentte Olay

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki konaklama tesislerinde oluşturulan konteyner kentte kalan Suriyeli sığınmacılar, kendilerine yeteri...

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarındaki konaklama tesislerinde oluşturulan konteyner kentte kalan Suriyeli sığınmacılar, kendilerine yeteri kadar su verilmediği gerekçesiyle eylem yaptı. Çöp konteynerlerini yakan ve çevreye taş atan gruba polis müdahale etti.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 500 Suriyeli sığınmacı, kendilerine yeteri kadar su verilmediğini iddia ederek, protesto eylemi başlattı. Taşkınlık çıkaran ve uyarıları dikkate almayan sığınmacılar, polislere ve idari binalara taşlarla saldırdı, çöp konteynerlerini ateşe verdi. İdari binaların camları kırılırken, 2 polis memuru atılan taşlardan yaralandı.

Reklam
Reklam

Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi. Ekipler, dağılmamakta ısrar eden gruba biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sürerken, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar ile Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Murat Çolak konteyner kente girdi. Grup tarafından ateşe verilen çöp konteynerleri, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bölgede olaylar devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: