Suriyeli Sığınmacıların Yaşadığı Tesiste Mevlit

MARDİN (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'a yerleşen Suriyeli sığınmacıların kaldığı Midyat Konaklama Tesisinde ramazan dolayısıyla mevlit okutuldu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Midyat'a yerleşen Suriyeli sığınmacıların kaldığı Midyat Konaklama Tesisinde ramazan dolayısıyla mevlit okutuldu. Kaymakamlıkça düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Suriyeliler Arapça ilahi okudu. İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Türkçe ve Arapça yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç savaşın ve tüm İslam coğrafyasında akan kanın bir an önce sona ermesi temennisinde bulunarak, "Rabbim Kadir Gecesinde kendimizi Kur’an ile formatlama imkanı versin. Çok dua edelim" dedi. Tesisin müdürü İsa Kurnaz da, düzenledikleri program ile mültecilerle kaynaşmayı ve dini sohbetler yapmayı amaçladıklarını kaydetti. Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün de katıldığı program, edilen dualar ve yapılan ikramların ardından sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: