Suriyeli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine Yönelik Eğitim

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Suriyeli sivil toplum kuruluş temsilcilerine yönelik "sivil toplum" konulu eğitim düzenlendi.

"200 bin yetim yardım bekliyor" Derneğin, Suriyeli yetim çocukların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulduğunu ifade eden Abdullah, şunları kaydetti: "Genel merkezimiz Gaziantep'te. Türkiye'de Antakya'da bir şubemiz daha bulunuyor. Bunun yanı sıra Lübnan'da 3, Ürdün ve Suudi Arabistan'da da birer şubemiz var. Asıl faaliyet sahamız olan Suriye'de ise 43 şubeye sahibiz. Özellikle çadır kentlerde ve muhaliflerin hakim olduğu bölgelerde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Kuşkusuz savaşların en çok mağdur olan kesimlerinin başında çocuklar geliyor. Özellikle de yetim çocuklar. Yetimlere yönelik başta ayni ve nakdi yardımlar olmak üzere eğitim ve psikolojik destek çalışmaları yürütüyoruz. Bugüne kadar 60 bin Suriyeli yetime yardım ulaştırmaya çalıştık. Tahminimize göre Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana 200 bin yetim yardım bekliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: