Suriyeli Türkmen Çocuk, Yeniden Hayat Buldu

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen Türkmen ailenin 10 yaşındaki çocuğu, karaciğer komasına girmesi sonucu...

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen Türkmen ailenin 10 yaşındaki çocuğu, karaciğer komasına girmesi sonucu getirildiği Malatya’da yapılan organ nakliyle yeniden hayata tutundu.

Suriye’nin Lazkiye şehrinden bir iç savaş öncesi Türkiye’ye ziyaret için gelen Suriyeli Türkmen ailenin 10 yaşındaki Marjed Kalyouz adlı çocuk, kaldıkları kampta rahatsızlanınca helikopter ile getirildiği Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde karaciğer nakli yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, beraberinde AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Suriyeli Türkmen ailenin oğlunu ziyaret ettiler. Ablası Rima ve ağabeyi Alan Kalyouz’dan alınan karaciğerin nakledildiği Marjed, yoğun bakımdan servise çıkartıldı.

Reklam
Reklam

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, çocuğun getirilirken çok kötü durumda olduğunu, ancak yapılan canlıdan canlıya karaciğer nakli ile sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Fenerbahçeli olduğunu söyleyen Suriyeli Türkmen çocuğa, Malatyaspor’un da forması hediye edilecek.

TÜRKMENİSTAN’DAN İLK HASTA GELDİ

Öte yandan, Türkmenistan’dan Malatya’ya ilk gelen karaciğer hastası da başarılı bir operasyonla oğlundan alınan karaciğerin nakli ile sağlığına kavuştu. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’tan gelen Ata Murat Pirjavo’ya (66) oğlu Aşırgeldi’den alınan karaciğer nakledildi.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Türkmenistan’dan gelen ilk hasatlarını başarılı geçen operasyon nedeniyle yakında ülkelerine yolcu edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: