Suriyeli Türkmen Göçmenler Kurban Eti Ikramıyla Sevindirildi

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) üyeleri kurbanlarını Suriye’deki olaylardan dolayı...

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD) üyeleri kurbanlarını Suriye’deki olaylardan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeli Türkmenler'in bulunduğu Osmaniye'nin Cevdetiye beldesindeki kampta kesti.

Her iki derneğin üyelerinden 110 kişi kesecekleri kurbanlarını kamp alanında keserek Suriyelilere bağışladı. Kesilen kurbanların eti ile Suriyeli Türkmenlerin yöresel yemeği Karayahni pişirildi. 2 tondan fazla etin kullanıldığı yemekte, 100 kg nohut, 1 ton soğan, 7 bidon nar ekşisi ve 1 ton da bulgur kullanıldı.

Reklam
Reklam

Yemeği pişiren Suriyeli bir vatandaş, 'karayahni' yemeğini düğün ve bayram gibi mutlu günlerinde yaptıkları bir yemek olduğunu belirterek; “İnşallah ülkemizdeki sıkıntılar biter ve bizler tekrar ülkemize döneriz. O zaman bizler sizleri orada ağırlar ve yöresel yemeğimiz 'karayahni' ikram ederiz.” dedi.

OGİAD Başkanı Mahmut Keten, Suriyeli Türkmenlerin kaldığı Konaklama Tesisi girişinde ki kurban kesim noktasında yaptığı açıklamada, “Osmaniye’de ağırladığımız Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım istedik. OGİAD ve OSAD olarak misafirlerimizle birlikte, kurbanlarımızı burada kestik. Kesilen kurbanlarla yapılan Suriye’nin yöresel yemeği karayahni yaparak bulgur pilavı ile dağıtacağız Bu güzel günde kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluyuz. Bu etkinliğimize katkı sağlayan Türk Kızılayımıza, Osmaniye Valiliğimize ve buradaki görev yapan yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Suriye’deki savaşın biran önce biterek buradaki kardeşlerimizin evlerine dönmelerini ve huzur içerisinde yaşamalarını ümit ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Kurban Bayramı'nı Suriyeli sığınmacılarla birlikte kutladığı için mutlu olduğunu belirterek, “OGİAD ve OSAD üyelerinin kurban bağışlarından oluşan bu tablo beni mutlu etti. Suriyeli kardeşlerimizi ziyaret ederek bayramlarını kutlama imkanı buldum. Onları burada mahzun bırakmama adına bugün buradayız. Kurbanlarını paylaşma imkanı bulan herkese ne mutlu.” diye konuştu.

Kurban Bayramı'nı ailesinden uzakta kutladığı için üzgün olduğunu kaydeden bir Suriyeli ise “Hepimiz isteriz ki bayramı evimizde ülkemizde kutlayalım. Ama olmadı. Burada Türklerin sayesinde yaşıyoruz. Kurbanı gösteriyor, unutturuyor savaşı havasını. Ağlarsak da bir sızlarsak da bir. Suriye’de ailemiz var, babamın elini öpmek isterdim.” şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Alan Koordinatörü Ümit Türkaslan ise mutlu bir bayram yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: “Türk Kızılayı olarak bugün burada yapılan etkinlikten biz mutluluk ve gurur duyduk. Beklenen, özlenen, güzel bir etkinlik oldu. Kardeşlik havası bir kez daha yenilendi. Biz buradaki misafirlerimizi bir kardeş olarak görüyoruz. Bugün kü etkinlik kardeşler arası bir tokalaşmaydı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Etkinlik yapılan yemeklerin ikramıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: